Πεσκόφ: Οι ένοπλες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη

Η εφαρμογή της ιδέας του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια στην ήπειρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Γνωρίζουμε ότι ο κ. Μπορέλ δεν είναι υπέρμαχος των διπλωματικών μεθόδων επίλυσης διαφορών. Σε αντίθεση με το αξίωμα που αναλαμβάνει, δείχνει συνεχώς και δημόσια τη δέσμευσή του να ενεργεί από τη θέση της δύναμης», δήλωσε ο Πεσκόφ στα ΜΜΕ τη Δευτέρα. Υπενθύμισε τη δήλωση του Μπορέλ

ότι το πρόβλημα της Ουκρανίας πρέπει να διευθετηθεί στο πεδίο της μάχης.

Σχετικά με τη δήλωση του Μπορέλ υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Πεσκόφ είπε ότι «αυτή η ιδέα συνεπάγεται τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας».

«Αυτό ακριβώς δεν θα προωθήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε ο Πεσκόφ.

Σε ανάρτηση στο blog του ο Μπορέλ έκανε λόγο για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που χρειάζεται έναν δικό της στρατό για να φροντίζει για την ασφάλειά της. Κατά τη γνώμη του, το τρέχον περιβάλλον ασφαλείας αποτελεί σαφή απόδειξη ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της. Για αυτό, όπως εκτιμά, η συμμαχία χρειάζεται έναν σύγχρονο και συμβατό ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος θα επιδιώξει να αναπτύξει τις δυνατότητές του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισόβια σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη για τη δολοφονία αμάχου (video)

Παρίσι: Σκότωσε με γροθιά φρουρό της Πρεσβείας του Κατάρ

Προειδοποιητικές «βολές» Μπάιντεν κατά Κίνας για την Ταϊβάν – «Θα εμπλακούμε στρατιωτικά, αν χρειαστεί» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα