Πούτιν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά γιατί δεν τα έχουμε ανάγκη – Τα F-16 της Δύσης θα καούν όπως τα άρματα

Την προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς… δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

dir="ltr">NEW: President Vladimir Putin says Russia has transferred the first nuclear weapons to Belarus https://t.co/W9wWq5X6ie pic.twitter.com/zqOzh6qZvi

Bloomberg (@business) June 16, 2023

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικού Κιέβου, αλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τους λόγους.

Οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα, είπε.

«Τα F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία θα καούν, όπως τα δυτικά άρματα»

Επίσης, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της «θα καούν», αφού οι ΗΠΑ ενέκριναν την παράδοση των αεροσκαφών αυτών στο Κίεβο.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, όπως ζητούσε διαρκώς η ουκρανική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των αεροσκαφών, ούτε ο αριθμός τους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η Πολωνία έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

«Τα άρματα (που παρέδωσαν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία) καίγονται. Το ίδιο θα γίνει και με τα F-16», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Ντροπή για τον εβραϊκό λαό ο Ζελένσκι»

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αναφέρθηκε δημόσια στις εβραϊκές ρίζες του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι , λέγοντας ότι ορισμένοι Εβραίοι τον θεωρούν ντροπή για την πίστη τους.

«Είχα πολλούς Εβραίους φίλους από την παιδική μου ηλικία. Και λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό», δήλωσε ο Πούτιν.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την προεδρία της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ορισμένα από τα αδέλφια του παππού του εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, έχει επανειλημμένα απορρίψει ως ψευδείς τις ρωσικές κατηγορίες ότι έχει υποστηρίξει τους νεοναζί στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία για ναυάγιο στην Πύλο: Αναγκαία η δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών

Χρονοταξιδιώτης με… Adidas, ηλικίας 1.500 ετών

Ο Πούτιν ιδρύει ψυχιατρικό ινστιτούτο που θα μελετά τη συμπεριφορά των ΛΟΑΤΚΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Πούτιν, Ρωσία,poutin, rosia