Τσίπρας στον Alpha: Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε – Γεμάτη Κρικέτους η ΝΔ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Στρόιτερ παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο στην Πύλο και ενόψει τον εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση του ναυαγίου με τους

μετανάστες στην Πύλο τόνισε πως «τους είχαμε στα χέρια μας και τους χάσαμε», συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ζητήσει μια συγνώμη.

«Εμείς εφαρμόζαμε άλλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «δεν αναζητώ ευθύνες. Λέω ότι η χώρα κινείται σε μια άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς. Εμείς σώζαμε ζωές. Ήμασταν υποχρεωμένοι τότε να τους κρατάμε στη Μόρια», επισήμανε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «υγιή αντίδραση» την κριτική που άσκησαν στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, λέγοντας πως «είναι δικαίωμα να ασκείται κριτική στην εξουσία».

Αναφερόμενος στη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κρικέτου για τις ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε για τους μετανάστες με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ΝΔ είναι «γεμάτη Κρικέτους στην πολιτική της».

Διαβάστε επίσης:

Σαρμάς για ναυάγιο στην Πύλο: Η Δικαιοσύνη θα εκφέρει οριστική κρίση για τις συνθήκες της τραγωδίας

ΣΥΡΙΖΑ για ναυάγιο: Η απώλεια 700 και πλέον ανθρώπων απαιτεί απαντήσεις

Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί η ΝΔ τις εξελίξεις στο ναυάγιο της Πύλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, LIVE, Τσίπρα, Alpha,ekloges 2023, LIVE, tsipra, Alpha