Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαρροή εγγράφου «φωτογραφίζει» την παρουσία Δυτικών Ειδικων Δυνάμεων

Διαρροή εγγράφου φαίνεται να αποδεικνύει την παρουσίων ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Τι ισχυρίζονται οι ΗΠΑ σχετικα με την εγκυρότητά του και τι αναφέρει η Βρετανία η οποία φέρεται να έχει την μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην χώρα.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα αυτά η Βρετανία και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ διατηρούν ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις στα ουκρανικά εδάφη. Τα έγγραφα είναι πραγματικά διαβεβαιώνουν οι ΗΠΑ.

Το

έγγραφο αποκαλύπτει την παρουσία δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, όπου μαίνεται εδώ και ένα χρόνο ο αιμοβόρος πόλεμος με την Ρωσία, αναφέρει το BBC.

Τα αρχεία που διέρρευσαν, ορισμένα από τα οποία φέρουν την ένδειξη «άκρως απόρρητο», δίνουν μια λεπτομερή εικόνα του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και ευαίσθητων λεπτομερειών για τις προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια εαρινή αντεπίθεση.

Η Βρετανία φαίνεται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το BBC, με ημερομηνία 23 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τη μεγαλύτερη παρουσία ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία (50), ακολουθούμενο από τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ, τη Λετονία (17), τη Γαλλία (15), τις ΗΠΑ (14) και τις Κάτω Χώρες (1).

Το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται να μην αναφέρει σε ποιο σημείο βρίσκονται ή τι ρόλο επιτελούν οι δυνάμεις. Η ύπαρξή του, ωστόσο, επιβεβαιώνει αυτό που αποτελούσε «κοινό μυστικό» και ισχυρή εικασία για πάνω από ένα χρόνο, όταν πραγματοποιήθηκε και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως ερευνά την πηγή που διέρρευσε τα έγγραφα.

Τι σχολιάζει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

Ο αριθμός του προσωπικού μπορεί να είναι μικρός και αναμφίβολα θα αυξομειώνεται. Αλλά οι ειδικές δυνάμεις είναι από τη φύση τους ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Η παρουσία τους στην Ουκρανία πιθανότατα θα αξιοποιηθεί από τη Μόσχα, η οποία τους τελευταίους μήνες υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει μόνο την Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε την πάγια τακτική του μη σχολιασμού. Ωστόσο, σε tweet την περασμένη Τρίτη ανέφερε ότι η διαρροή των υποτιθέμενων διαβαθμισμένων πληροφοριών κατέδειξε «σοβαρό επίπεδο ανακρίβειας».

«Οι αναγνώστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο να παίρνουν τοις μετρητοίς ισχυρισμούς που έχουν τη δυνατότητα να διαδώσουν παραπληροφόρηση», υποστήριξε επίσης το βρετανικό υπουργείο άμυνας. Στο συγκεκριμένο tweet δεν διευκρίνιζε ούτε υποδείκνυε περί ποιων εγγράφων γίνεται λόγος.

Διαβάστε επίσης:

ΝΑSΑ: Έτσι θα ήταν το σπίτι μας εάν ζούσαμε στον Άρη (photos/videos)

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στο Βατικανό: Βρέθηκε «κρυμμένο κεφάλαιο» της Βίβλου που γράφτηκε πριν από 1.500 χρόνια (photos)

Ουκρανία: Βίντεο φέρεται να δείχνει Ρώσους στρατιώτες να αποκεφαλίζουν Ουκρανό αιχμάλωτο – Για fake news μιλά η Μόσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα