«Πόλεμος» Πάπα - Τράμπ: «Δεν είναι Χριστιανός»-«Όταν δεις το ISIS στο Βατικανό θα παρακαλάς να ήμουν πλανητάρχης»

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του Πάπα και του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Η αρχή έγινε από τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος ανέφερε ότι οι απόψεις του σε θέματα όπως η μετανάστευση καταδεικνύουν ότι ο Τραμπ δεν είναι χριστιανός.

«Κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα υψώσει τοίχους και όχι για το πώς θα χτίσει γέφυρες δεν είναι χριστιανός. Δεν αναφέρει αυτά το Ευαγγέλιο», ανέφερε ο Πάπας σχολιάζοντας τις θέση του Τραμπ, ότι πρέπει να υψωθεί τείχος

στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό.

Η απάντηση του Τραμπ ήταν άμεση και αρκετά επιθετική: «Όταν και αν το Βατικανό, που όλοι ξέρουν ότι αποτελεί τον υπέρτατο στόχο για το ISIS, δεχτεί επίθεση από τους τζιχαντιστές, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι το μόνο που θα ήλπιζε και για το οποίο θα προσευχόταν ο Πάπας είναι να ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε, μιλώντας σε οπαδούς του.

.@RealDonaldTrump responds to the Pope's comments: It's really not a nice thing to say https://t.co/QJ6dTl0jcd https://t.co/gsk6kj1rzk

— The Situation Room (@CNNSitRoom) February 18, 2016

Με τη σημερινή του αναφορά ο Πάπας εντάσσεται στη χορεία των δεκάδων προσωπικοτήτων διεθνώς που έχουν εκφραστεί αρνητικά για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις ακραίες του απόψεις σε θέματα οικονομίας αλλά και δικαιωμάτων.

ΠάπαςΤραμππόλεμοςISISHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα