Περισσότεροι από 11.000 δρομείς έτρεξαν στον 8ο Ημιμαραθώνιο

ΕΛΛAΔΑΑΘΛΗΤΙΚA

Περισσότεροι από 11.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα και ρυθμό στην ανοιξιάτικη Αθήνα, σε ένα γεγονός που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Ο Χρήστος Παπούλιας, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού

σε 16.03, τόνισε: "Απόλαυσα τον αγώνα μου αν και για μένα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον ανοικτό στίβο. Ήταν ένας όμορφος αγώνας, υπήρχε κόσμος παντού που μας βοήθησε στην προσπάθειά μας, ενώ και ο καιρός ήταν καλός".

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 16.12, ο οποίος σημείωσε: "Είναι μία υπέροχη διοργάνωση, σε μία ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή ημέρα. Εφάρμοσα μία λογική τακτικής. Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν. Δεν ήταν αγώνας στόχος, γιατί στο τέλος Φεβρουαρίου είχα τρέξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου, στο οποίο πήρα την 11η θέση. Τώρα συνεχίζουμε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. που θα γίνει στα Μέγαρα. Αφιερώνω τη νίκη μου σε ένα άνθρωπο που με στηρίζει και με αγαπάει όλα αυτά τα χρόνια, την κοπέλα μου, την οικογένεια μου και τον προπονητή μου, Τάκη Κώνστα".

Τρίτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 0:16.40. "Πλέον τρέχω για να ευχαριστιέμαι τους αγώνες. Στον αγώνα ήρθα ως προπονητής της ομάδας μου. Είναι μια διαδρομή δύσκολη με συνεχόμενες ανηφόρες που δυσκολεύει τους δρομείς των 5χλ. και του Ημιμαραθωνίου".

Η 14χρονη αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη, η οποία πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη στα 3χλμ., κατέκτησε τη νίκη σε 18.45 και δήλωσε: "Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αρκετή ανηφόρα. Ειδικά η τελευταία ανηφόρα με δυσκόλεψε αρκετά. Φέτος, ήθελα να ξανατρέξω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μου ταιριάζει το πεντάρι και τα κατάφερα. Είχαμε μεγάλο συναγωνισμό κατά τη διάρκεια της κούρσας, όμως είμαι χαρούμενη με τη νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαράμη".

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση με χρόνο 19.16, η οποία επεσήμανε: "Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας, είχα τρέξει πρώτη φορά τη διαδρομή πέρυσι , επομένως ήξερα τι να περιμένω. Είναι πολύ σημαντικό που έφτασα σε αυτή την επίδοση, γιατί δεν κατάφερα να βγάλω την προετοιμασία μου όπως ήθελα, αφού δεν μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Είμαι ψυχολόγος και τον να καταφέρω να τερματίσω δεύτερη είναι κάτι πολύ μεγάλο για μένα. Χαίρομαι που έχω δουλέψει τόσο πολύ το μυαλό μου ώστε να μπορώ να φέρνω τέτοια αποτελέσματα με την ελάχιστη δυνατή προετοιμασία. Αφιερώνω τη νίκη μου στην οικογένεια μου και τον αγόρι μου, ο οποίος παρότι δεν είναι δρομέας έτρεξε για να με στηρίξει ".

Τρίτη κατετάγη η Μπάλλα Ντενίσα με 19.28. Η αθλήτρια του Πανελληνίου δήλωσε μετά τον τερματισμό της : "Η διαδρομή διαρκώς δυσκόλευε και στο τέλος εμψυχώθηκα με την μουσική και το γιορτινό κλίμα και κατάφερα να βγάλω αυτό το επίπονο ανηφορικό κομμάτι".

Πηγή: ΕΡΤ

ημιμαραθώνιοςΔήμος ΑθηναίωνΣΕΓΑΣσυμμετοχήδρομείςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα