Σερβία: Αποκλεισμένος από διαδηλώτες στο προεδρικό μέγαρο ο Βούτσιτς (Video)

Καζάνι που βράζει η Σερβία ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου δυο χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδινε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Βούτσιτς καταδίκασε την εισβολή των διαδηλωτών στο κτήριο της τηλεόρασης και χαρακτήρισε "φασίστες και κλέφτες" τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

που έχουν --όπως είπε-- την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λάμβανε συνεχώς σημειώματα από συνεργάτες του που τον ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί εκτός του προεδρικού μεγάρου. Κάθε φορά που ανακοίνωνε τι του μεταφέρουν οι συνεργάτες του, δήλωνε ότι δεν τους φοβάται και δεν θα υποχωρήσει. Ένα από τα μηνύματα, όπως ισχυρίστηκε, προέρχονταν από τους Σέρβους του Κοσόβου οι οποίοι εξέφραζαν την ετοιμότητά τους να έρθουν στο Βελιγράδι να τον υπερασπιστούν.

Anti-govt protesters sing the national anthem of Serbia during their demonstration outside the Presidency building, where they’re making a human chain around the premises.#1od5miliona pic.twitter.com/dDvCQOJEcS

— Balkan Insight (@BalkanInsight) March 17, 2019

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που βρίσκονται μπροστά από το προεδρικό μέγαρο δηλώνουν ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτηρίου για να αποτρέψουν την έξοδο του Βούτσιτς. Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν θα επιλέξει ο Βούτσιτς να βγει από την κεντρική είσοδο, μιας και, όπως είναι γνωστό, στο προεδρικό μέγαρο υπάρχει και υπόγεια σήραγγα που οδηγεί μακριά έξω από το κτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒούτσηςΒελιγράδιαποκλεισμόςΔιαδηλωτέςτηλεόρασηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα