Πέντε τροφές που η υπερ κατανάλωση τους πρέπει να αποφεύγεται

ΥΓΕΙΑ

Σας αρέσει να τρώτε γιαούρτι; Μήπως απολαμβάνετε τα δημητριακά; Εξαιρετικά σνακ, αλλά αυτά μαζί με άλλα θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Διαβάστε ποια σνακς και ποια ροφήματα δεν πρέπει να καταναλώνουμε αφειδώς και συνέχεια.

Δημητριακά

Επιστημονική έρευνα που έγινε από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας, (EWG), κατέληξε στο συμπέρασμα πως πολλά από τα δημητριακά, περιέχουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες Βιταμίνης Α, νιασίνης και ψευδάργυρου. Και πιο συγκεκριμένα: ένα πακέτο δημητριακά έχει 30% περισσότερο

βιταμίνη Α, νιασίνη και ψευδάργυρο απ' ότι χρειάζεται ένας ενήλικας. Και τι σημαίνει αυτό; Κάτι όχι καλό, αφού ιατρικές έρευνες έχουν σχετίσει την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Α με την ηπατική βλάβη, τις σκελετικές ανωμαλίες, και την απώλεια μαλλιών. Επίσης και ο ψευδάργυρος εμποδίζει την απορρόφηση του χαλκού, συστατικό απαραίτητο για την παραγωγή ερυθρών και των λευκών κυττάρων του αίματος.

Τυποποιημένα μπισκότα

Τα καταναλώνουμε συνήθως για να μας φύγει η… λιγούρα και για να μην φάμε κάτι βαρύτερο. Τα μπισκότα περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ελαίων. Η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και εμφάνιση καρδιακών παθήσεων. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη ζάχαρη που προσλαμβάνουμε.

Γιαούρτι

Είναι άλλο το γιαούρτι και άλλο το επιδόρπιο γιαουρτιού. Πρέπει να τα ξεχωρίζουμε αυτά. Το επιδόρπιο γιαουρτιού εκτός ότι έχει υψηλή ποσότητα ζάχαρης, ή άλλων γλυκαντικών ουσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως και το γιαούρτι θα πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο αφού προκαλεί περίσσεια πρόσληψη ασβεστίου, η οποία έχει συνδεθεί με πέτρες στα νεφρά, καρκίνο του προστάτη και συσσώρευση ασβεστίου στα αιμοφόρα αγγεία.

Αλλαντικά και κόκκινο κρέας

Πριν λίγες μέρες το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε πως η κατανάλωση αλλαντικών, κόκκινου κρέατος και γενικά όλων των επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος είναι «πιθανόν» καρκινογόνος. Τι άλλο να πούμε…

Καφές

Και πως θα ανοίξει το μάτι μας το πρωί; Με έναν καφέ. Όμως η υπερκατανάλωση του καφέ έχει συσχετιστεί με την οστεοπόρωση, την χοληστερίνη και τις καρδιοπάθειες. Και εάν δεν μπορείτε να κόψετε τον καφέ ας γνωρίζετε ποιος είναι πο περισσότερο βλαβερός. Σύμφωνα με το healthydietbase.com, είναι ο στιγμιαίος, καφές, ο οποίος έχει υπερβολικά πολλά σάκχαρα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με τα υψηλά επίπεδα στρες, λόγω της καφείνης, ή οποία απελευθερώνει ορμόνες όπως η κορτιζόλη, η επινεφρίνη και η νορεπινεφρίνη, γνωστές και ως «ορμόνες του στρες».

τροφέςΥγείαοργανισμόςγιαούρτικαφέςδημητριακάμπισκόταHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα