Απέραντο νεκροταφείο ψυχών το Αιγαίο- 3 βρέφη και ένας άνδρας πνίγηκαν σε νέα ναυάγια

ΕΛΛAΔΑ

Οι άνεμοι ξεπερνούν τα 8 μποφόρ και όμως οι Τούρκοι δουλέμποροι μεταφέρουν σε καρυδότσουφλα, πρόσφυγες. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Οι βάρκες, οι περισσότερες από αυτές είναι πλαστικές αναποδογυρίζουν από τα τεράστια κύματα και μέχρι οι πρόσφυγες να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί, έχουν πνιγεί. Στα νέα ναυάγια έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους 3 βρέφη και ένας άνδρας ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των αγνοουμένων.

Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου

ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάν και για περισσότερους από 10 αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας. Από άλλα δυο σημερινά ναυάγια στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.

ναυάγιοναυάγιαπρόσφυγεςΛέσβοςΜυτιλήνηΜετανάστεςδουλέμποροιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα