Πάτρα: Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε γιατρό για το θάνατο γυναίκας από δάγκωμα φιδιού

ΕΛΛAΔΑ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε στον γιατρό του νοσοκομείου Πύργου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών για το θάνατο της 52χρονης Ευσταθίας Κανελλοπούλου από δάγκωμα φιδιού. Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό σε φυλάκιση δύο ετών. Στο Εφετείο του αναγνώρισε ελαφρυντικό και μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή.

Η ασθενής στις 9 Μαρτίου του 2009, όταν ο γιατρός υπηρετούσε ως υποδιευθυντής στην Παθολογική Κλινική του Πύργου, τη δάγκωσε φίδι ενώ μάζευε χόρτα.
Μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου του Πύργου

και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Παθολογική Κλινική. Ο γιατρός δεν της χορήγησε αντιοφικό ορό με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί. μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου της χορηγήθηκε ο αντιοφικός ορός με καθυστέρηση.

Πέθανε επτά μήνες μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση της υγείας της, ενώ η υπεράσπιση μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η γυναίκα παλαιότερα είχε προσβληθεί από καρκίνο με αποτέλεσμα να έχει εξασθενίσει ο οργανισμός της.

Ωστόσο στο δικαστήριο ο θεράπων γιατρός της δήλωσε στους δικαστές ότι ουσιαστικά είχε ιαθεί από την ασθένεια.

Πηγή: tempo24.gr

γιατρόςΦίδιφυλάκισηΠάτραΤριμελές Εφετείο ΠλημμελημάτωνΕυσταθία ΚανελλοπούλουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα