Ο Ερντογάν απέτρεψε το πέμπτο πραξικόπημα τα τελευταία 60 χρόνια (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, εμφανίζεται να έχει αποτρέψει το χειρότερο σενάριο για την κυβέρνησή του και το επιχειρούμενο πραξικόπημα μετά από μία νύχτα χάους και αιματοκυλίσματος μετά από την προσπάθεια ενός τμήματος του στρατού να εκδιώξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, για πέπμτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια, γράφει ο Guardian.

Με το ξημέρωμα του Σαββάτου, οι βίαιες αντιπαραθέσεις συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές της χώρας, αλλά ο Ερντογάν κατάφερε να επιστρέψει από το

θέρετρο στις ακτές του Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη, και τον υποδέχθηκε πλήθος υποστηρικτών του.

«Η Τουρκία έχει μία εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση» είπε ο Ερντογάν από το αεροδρόμιο. «Έχουμε τον έλεγχο και θα συνεχίζουμε να εξασκούμε την εξουσία, δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα στους εισβολείς, θα τελειώσει καλά».

Μεγάλα πλήθη αγνόησαν την στρατιωτική εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας και συγκεντρώθηκαν για να αντιδράσουν στην προσπάθεια πραξικοπήματος και σε κάποιες περιπτώσεις ξαπλώνοντας μπροστά στα τανκ.

[Video] Kalkışmaya karşı halk meydanlarda pic.twitter.com/8E0pSsBz4d

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 15 July 2016

[Video] Kalkışmaya karşı halk meydanlarda pic.twitter.com/DetJW9jbhu

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 15 July 2016

Μία σειρά πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν που τον έχουν κατακρίνει στο παρελθόν για τις αυταρχικές πρακτικές του, με δηλώσεις τους στήριξαν τον πρόεδρο της χώρας. Και ο πρόεδρος του Κουρδικού κόμματος δήλωσε, ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι δημοκρατική.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπινγιαλί Γιλντιρίμ, είπε ότι τουλάχιστον 336 στασιαστές έχουν συλληφθεί από πιστές δυνάμεις και υποσχέθηκε ότι θα καταρριφθεί κάθε αεροπλάνο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των στασιαστών.

Αλλά οι υποστηρικτές του Ερντογάν δεν μπορούν ακόμη να διακηρύξουν ότι νίκησαν καθώς ακόμη ακούγονται πυροβολισμοί σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης που πιστεύεται ότι ελέγχονται από στασιαστές πιλότους, που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την πόλη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άτομα, σύμφωνα με πηγές της προεδρίας σε επιθέσεις στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα και σε μάχες στους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή της τουρκικής πρωτεύουσας.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε τις τραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

ΤουρκίαΕρντογάνπραξικόπημα ΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα