Παππάς: «Σε αυτή την προεκλογική περίοδο θέσαμε την ατζέντα, αναδείξαμε τις διαφορές για τις αλλαγές στο κόμμα» – Έκκληση να πέσουν οι τόνοι

Την εκτίμηση ότι έχουν αναδειχθεί οι βασικές πολιτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ο Νίκος Παππάς σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, το πρωί της Τετάρτης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη της Κυριακής. Κι αυτό παρά τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ που ο ίδιος ζήτησε εξ αρχής και όπως σημείωσε «κάηκε» με ευθύνη των συνυποψηφίων του όπως άφησε να εννοηθεί.

Εν είδει απολογισμού της προεκλογικής του εκστρατείας ανέφερε ότι ήταν η πλευρά που έθεσε την ατζέντα με

τις προτάσεις για το κόμμα μελών, το ντιμπέιτ και την διεύρυνση ενώ τονίστηκε ότι επισκέφθηκε τις περισσότερες πόλεις στην περιφέρεια πραγματοποιώντας συνολικά περί τις 30 εκδηλώσεις.

Ζήτησε να πέσουν οι τόνοι τα εικοσιτετράωρα που απομένουν ως την κάλπη, ενώ επέμεινε πως πρέπει και οι συνυποψήφιοί του να τοποθετηθούν στο θέμα των ελληνοτουρκικών, τη στιγμή που κρίσιμες διεργασίες είναι σε εξέλιξη. «Στις 17:00 θα έχουμε πρόεδρο και στις 18:00 θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν» σημείωσε μεταξύ άλλων, «πως γίνεται να μην έχει τοποθετηθεί ο νέος Πρόεδρος;».

Σε ό,τι αφορά το κλίμα εξέπεμψε ανησυχία για την ενότητα του κόμματος και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι παραπέμποντας ουσιαστικά στα προειδοποιητικά μηνύματα που δείχνει να στέλνει η κ. Αχτσιόγλου προς την πλευρά Πολάκη (για διαγραφές) αλλά και για την κριτική που δέχεται ο νέος υποψήφιος Στέφανος Κασσελάκης.

Ως προς τις προεκλογικές καμπάνιες των υποψηφίων και τις θέσεις τους, σημείωσε ειδικότερα ότι αναδείχθηκαν οι διαφορές σε ό,τι αφορά την πρόταση για τις αλλαγές στο κόμμα και την «ευρύτητα της παράταξης» και ότι η δική του υποψηφιότητα που μιλά για απεύθυνση από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο είναι ευθυγραμμισμένη με τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις βασικές διαφορές με τους άλλους υποψηφίους και ουσιαστικά με την Έφη Αχτσιόγλου κατέγραψε την πρόταση για το «κόμμα μελών» έναντι της πρότασης για κόμμα δομών. Σημείωσε επίσης ότι ο μετασχηματισμός του κόμματος δεν ολοκληρώθηκε αλλά μπήκε «φρένο» κάτι που απέδωσε στην προσπάθεια Τσίπρα για ισορροπίες, με τον ίδιο να τάσσεται υπέρ των «καθαρών αποφάσεων». Περαιτέρω, σημειώθηκε ότι στο πλαίσιο των αλλαγών στο κόμμα θα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται ύστερα από διαβούλευση που ξεκινά από κάτω προς το πάνω. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πρότασης Τεμπονέρα για εκλογή γραμματέα από το συνέδριο (για το οποίο είχε τοποθετηθεί λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη).

Επίσκεψη σε 30 νομούς

Τέλος ως προς τον απολογισμό της εκλογικής εκστρατείας ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Νίκου Παππά Άγγελος Τόλκας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ως τις 15 Αυγούστου έγιναν τηλεδιασκέψεις με όλες τις περιφέρειες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πάρα πολλές μεγάλες πόλεις , καθώς πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 30 Νομούς (Ηλεία, Αργολίδα, Αχαϊα, Βοιωτία, Βόλος, Λάρισας, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καστοριά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαος, κ.ά.). Εκτιμήθηκε ότι σε σύγκριση με τις συγκεντρώσεις των συνυποψηφίων τους οι εκδηλώσεις του είχαν τον περισσότερο κόσμο, ενώ τονίστηκε πως ο Νίκος Παππάς και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν πρώτοι τις καμένες περιοχές του φετινού καλοκαιριού, σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους.

Διαβάστε επίσης:

Blue Horizon: Αδιανόητη δήλωση Βαρβιτσιώτη – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη να την καταδικάσει (videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγός για τις εκλογές – Ψηφίζουν ακόμα κι όσοι κάνουν εγγραφή την Κυριακή

Χάρης Μαμουλάκης: «Ήρθε και για τον ΣΥΡΙΖΑ η εποχή της γραβάτας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παππάς, – Έκκληση,pappas, – ekklisi