Όπως μπήκαν, βγήκαν από την ΚΟ της ΝΔ οι γαλάζιοι βουλευτές – Έφυγαν χωρίς απαντήσεις για την ακρίβεια και την ενέργεια

Με μοναδικό στόχο να κατευνάσει τους φόβους και τις αγωνίες των στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που αναζητούν απαντήσεις για την ακρίβεια και την ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες μια ομιλία που αφορούσε μόνο το εσωκομματικό ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, απέφυγε να αναφερθεί επί της ουσίας στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Αντίθετα, επιχείρησε να κλείσει κάθε πιθανό εσωκομματικό μέτωπο «κολακεύοντας» μάλιστα το ακροατήριό του.

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος

Μητσοτάκης εμφανίστηκε διαβασμένος για τα προβλήματα που φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν προεκλογικά οι βουλευτές του κόμματος του. Προφανώς, οι επαφές που είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα με τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε αρχικά να δώσει μέλλον και ελπίδα στους παρευρισκόμενους γαλάζιους βουλευτές.

Έτσι, εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση να μιλά για το έργο της κυβέρνησης, το οποίο είναι σημαντικό αλλά όπως επισήμανε δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε. «Υπάρχει η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απέφυγε με τον τρόπο του να ανοίξει το μεγάλο θέμα της ακρίβειας επισημαίνοντας μόνο ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία . «Η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης, η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο» ανέφερε, χωρίς, ωστόσο, να πει τίποτα παραπάνω για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.

Έδωσε συγκεκριμένο ρόλο στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάνοντας τους «συνένοχους» στην επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της κρίσης.

«Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες» ανέφερε με έμφαση.

Έδειξε, ακόμα, κατανόηση στην αγωνία των γαλάζιων βουλευτών οι οποίοι μίλησαν για ανισότητα στον προεκλογικό αγώνα μεταξύ των νυν βουλευτών και των προερχομένων από την Αυτοδιοίκηση που θα κατέλθουν υποψήφιοι, ενώ έστειλε μήνυμα προς τους υπουργούς του ότι καλή και χρήσιμη η προβολή του κυβερνητικού έργου, αλλά πανελλαδικά και όχι μόνο στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Στην πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του δεν άφησε πολλά περιθώρια για γκρίνιες και παράπονα ούτε καν για εποικοδομητική …κριτική.

Πάρα το γεγονός άλλωστε ότι προκλήθηκε έστω από έναν βουλευτή του –τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την καθημερινότητα των πολιτών – ζητώντας στην πραγματικότητα κάποιες απαντήσεις επί της ουσίας , ο πρωθυπουργός απέφυγε με επιμέλεια να μπει στο θέμα της ακρίβειας καθώς προφανώς γνώριζε ότι μία τέτοια συζήτηση μπορεί και να πυροδοτούσε εντάσεις.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από την αίθουσα, εκτός από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, απουσίαζαν ως δικαιολογημένα απόντες, οι υπουργοί Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Κικίλιας, Σταϊκούρας και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει τον διοικητή ΔΥΠΑ ότι έδωσε αύξηση 1000 ευρώ στον εαυτό του – Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας

Ερντογάν: Βοήθεια από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας ζητεί ο Μητσοτάκης

Μαραβέγιας: Άγρια κόντρα για χρηματοδότηση εταιρείας της συζύγου του από τον Αναπτυξιακό – Πηγαίνει στα δικαστήρια τον Πολάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όπως, – Έφυγαν,opos, – efygan