Οι αστυνομικοί «χτύπησαν πατέρα μπροστά στις κόρες του» στον Λόφο του Στρέφη – Το θύμα συνελήφθη και φορτώθηκε κατηγορίες

«Ήταν εκεί με τις κόρες του. Κι όπως βγαίνει, τον σπρώχνουν και τον χτυπάνε ακριβώς εκεί που είναι το μαγαζί. Και τον δέρνουνε, τον χτυπάνε εκεί. Άρχισαν τα παιδιά να κλαίνε, ο κόσμος να φωνάζει, βγήκε κόσμος από πολυκατοικίες. Τίποτα, δεν σταματούσαν». Ακόμα μία επίθεση αστυνομικής βαρβαρότητας καταγγέλλεται, με βίντεο και μάρτυρες, στην περιοχή των Εξαρχείων, αυτήν τη φορά στον Λόφο του Στρέφη. Ένας πατέρας δέχθηκε τα χτυπήματα των αστυνομικών, όπως καταγγέλλεται, όταν επιχείρησε να παρέμβει για να σταματήσει επίθεση των αστυνομικών σε μία κοπέλα που ήθελε να μπει στο γηπεδάκι.

Ο πατέρας μάλιστα συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες

του Θάνου Καμήλαλη

Το βράδυ της Τρίτης, ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τις διαμαρτυρίες μιας κοπέλας που θέλει να μπει στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στον Λόφο του Στρέφη. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στρατοπεδευμένοι στο σημείο δεν της το επιτρέπουν – παρανόμως, καθώς πρόκειται για δημόσιο χώρο – και την απωθούν. Ακολουθεί ένταση, και σύμφωνα με τις πρώτες καταγγελίες ένας πατέρας που παίζει μπάσκετ με τις κόρες του στο σημείο επεμβαίνει και δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ακούγονται έντονα στο βίντεο, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Η Χρυσούλα Παπαγεωργίου είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, του σχολείου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα, δίπλα στον Λόφο. Γνωρίζει τον άνδρα, που είναι μέλος του Συλλόγου και τις κόρες του, που φοιτούν στην ίδια τάξη με το παιδί της. Βρισκόταν στο σημείο λίγο πριν την επίθεση των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στη ΓΑΔΑ.

Περιέγραψε στο TPP τι συνέβη:

«Ήταν το απόγευμα η πορεία για το δημοτικό συμβούλιο. Ανέβηκε προς Εξάρχεια η πορεία, τελείωσε και στον Λόφο είχε πάρα πολλή αστυνομία. Είχε και έξω από το σχολείο διμοιρίες και πάνω στον Λόφο έχει συνέχεια πλέον. Στο μπασκετάκι ήταν κόσμος που έπαιζε μπάσκετ, μεταξύ των οποίων και ο άνδρας που έχουν συλλάβει τώρα. Και φεύγοντας, ενώ ήμουν μαζί με άλλες δύο κοπέλες, γύρισαν οι αστυνομικοί και τις σχολίαζαν, ότι “α, αυτές τις ξέρουμε από την πλατεία κλπ”. Μετά ερχόταν κι άλλος κόσμος ο οποίος ήθελε να πάει στο μαγαζί πάνω στον Στρέφη, δεν ήξερε ότι ήταν κλειστό. Σ αυτούς κλείσανε τη δίοδο, τους κλείσανε οι διμοιρίες, δεν τους αφήνανε να περάσουν. Άρχισε κόσμος και φώναζε, αυτό φαίνεται και στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει.

Θέλουν να πάνε, από εκεί που κάθονται, αριστερά ακριβώς που είναι τα σύρματα, που είναι το μαγαζί. Και μέσα στο γήπεδο είναι κόσμος που παίζει μπάσκετ. Πέσανε πάνω στην κοπέλα και αρχίζουν να τη χτυπάνε, εκεί στα δέντρα. Ο άνδρας έχει βγεί από το μπασκετάκι και τους φώναζε “έχω κόρες δεν μπορείτε να χτυπάτε γυναίκες”. Ήταν εκεί με τις κόρες του. Κι όπως βγαίνει, τον σπρώχνουν και τον χτυπάνε ακριβώς εκεί που είναι το μαγαζί. Και τον δέρνουνε, τον χτυπάνε εκεί. Άρχισαν τα παιδιά να κλαίνε, ο κόσμος να φωνάζει, βγήκε κόσμος από πολυκατοικίες. Τίποτα, δεν σταματούσαν. Και τελικά τον πάνε στο Τμήμα.

Εγώ τότε ξαναγύρισα, γιατί με πήραν ότι έχουν πιάσει τον πατέρα. Ανεβαίνω πάνω, γιατί ακόμα δεν είχε έρθει η μαμά των παιδιών και ζητάω να πάω στα παιδιά. Γιατί τα ξέρω τα παιδιά, είναι συμμαθητές του γιου μου. Και δεν μ αφήνανε να περάσω. Με τα πολλά ανέβηκε η μαμά τους, τον πατέρα τον είχαν πάρει, αρχικά μας είπαν ότι τον πάνε στο Α.Τ Καλλιδρομίου, αλλά τελικά τον πήγαν στη ΓΑΔΑ».

Καλούμε σε συγκέντρωση τώρα στη ΓΑΔΑ για την απελευθέρωση του πατέρα που χτυπήθηκε άγρια και συνελήφθη μπροστά στα παιδιά του στο κατεχόμενο μπασκετάκι του Στρέφη νωρίτερα από ΜΑΤ.
Μπακογιάννη καταδικάζεις ακόμα τη βία, έτσι; Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου!#antireport

— Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη (@LofosStrefi) October 4, 2022

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, η προσαγωγή του πατέρα μετατράπηκε σε σύλληψη και, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, βίας κατά υπαλλήλου & απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο πατέρας έχιε ζητήσει να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Θα οδηγηθεί την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα