Γάμος ομοφύλων: Συγκλονίζει η απάντηση ψυχολόγου στις μεσαιωνικές θέσεις της εκκλησίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και ανθρώπους της επιστήμης για τα σκοταδιστικές αντιλήψεις που εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδας για την ομοφυλοφιλία, χαρακτηρίζοντάς την ψυχική ασθένεια.

Μετά την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ)  που σε ανακοίνωσή της «τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο» και άνθρωποι που ασχολούνται με την ψυχολογία παίρνουν θέση.

Ένας από αυτούς, είναι ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Θανάσης Νικολαΐδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι η επιστήμη έχει από πολύ νωρίς ξεκαθαρίσει ότι ο ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική νόσος, ενώ κατηγορεί την εκκλησία ότι αφορίζει μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, συντηρώντας τη ρητορική μίσους, αντιφάσκοντας της γενικότερης θέσης της αγαπάτε αλλήλους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Είναι άτοπη η επίκληση της εκκλησίας στην επιστήμη (η οποία το χει ξεκαθαρίσει από το 1973 για τη φυσιολογικότητα της ομοφυλοφιλίας, βγάζοντας τη από όλα τα διαγνωστικά κριτήρια) για να μας πείσει ότι είναι ψυχική ασθένεια ή και σεξουαλική διαστροφή .

Ψυχική ασθένεια ή διαταραχή σημαίνει να πονάς, να είσαι δυστυχής και να μην είσαι λειτουργικός στην καθημερινότητα σου…. Σεξουαλική διαστροφή σημαίνει να επιβάλεις την παράξενη σεξουαλικότητα σου σε κάποιον που δεν τη θέλει ή σε κάποιον που δεν έχει την επιλογή να αντιδράσει….

Ο ομοφυλόφιλος πέρα από τον πόνο που του δημιουργεί η μη κοινωνική αποδοχή (το ταμπού της ομοφυλοφιλίας), μπορεί να είναι λειτουργικός, ευτυχισμένος , συντροφικός. Να είναι, δηλαδή, καθόλα υγιής, όπως κάθε ψυχικά υγιής πολίτης ….

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι σεξουαλική πράξη…. Είναι η ερωτική έλξη προς το ίδιο φύλο και η ανάγκη του ομοφυλόφιλου, πρωτίστως, για συντροφικότητα. Η ανάγκη για το μοίρασμα αγάπης, η ανάγκη σχέσης ακόμα και αν αυτή δεν έχει σεξουαλική συνεύρεση . Επομένως το να ανάγουμε την ομοφυλοφιλία σε ένα σεξουαλικό κρεβάτι είναι αφελές, άσκεφτο και αναδύει τα το φόβο των κρυφών σεξουαλικών μας ενστίκτων .

Η εκκλησία με τα συντηρητικά της ένστικτα αφορίζει μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, συντηρώντας τη ρητορική μίσους, αντιφάσκοντας της γενικότερης θέσης της αγαπάτε αλλήλους.

Η εκκλησία όπως στο μεσαίωνα με το κυνήγι μαγισσών, θανατώνοντας πλήθος γυναικών και ρίχνοντας στον πόνο γενιές και γενιές, έτσι και τώρα βλέπει δαίμονες, οι οποίοι είναι ψυχικά κατάλοιπα μιας άλλης εποχής…

Πολύ εκλαϊκευμένα, σύμφωνα με τη Melanie Klein, το βρέφος θα δει το στήθος της μαμάς ή καλό ή κακό, μπαίνοντας, όπως λέει, σε μια παρανοειδή θέση και σε μια άμυνα σχάσης , καθώς όλα θα εντάσσονται στο δίπολο καλό – κακό ή αλλιώς ότι δεν είναι καλό είναι οπωσδήποτε κακό .

Αυτό είναι μια ψυχική θέση που μπορεί να παραμείνει σε ένταση και για ανεξήγητο λόγο στην ενήλικη ζωή (ίσως η μητέρα- ή ο τροφός, γενικότερα, δεν ήταν τόσο εκεί;) και δεν αλλάζει όσα επιχειρήματα και να φέρω εδώ … Το κακό θα παραμείνει κακό … πχ η αμαρτωλή διαστροφική ομοφυλοφιλία.

Βεβαίως δεν πιστεύω ότι το παραπάνω είναι η μοναδική εξήγηση του μίσους στο διαφορετικό …. Πιστεύω ωστόσο ότι έχει να κάνει αρκετά με αυτή τη ψυχική θέση: της προβολής του κακού έξω από εμένα … Ακόμα και αν δεν το βρω θα το κατασκευάσω….

Η ιεροσύνη σκέφτομαι είναι καθόλα καλή … το άγιο απαγορεύεται να είναι κακό , κάθε κακό θα αντιπροσωπεύεται σε κάτι έξω από το άγιο-καλό της εκκλησίας, που θα έχει και το ρόλο του αποδιοπομπαίου, κρατώντας το καλό για πάρτη της.. . Φυσικά έχει κάποια defacto κακά, όπως οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητα ….

Όμως ας συνεχίσω … Η επίκληση, επίσης, της οικογένειας ως δυο ανθρώπων άνδρός και γυναικός με στόχο την τεκνοποίηση είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα…

Τόσο το οικογένεια, όσο και τα δίπολα το θηλυκό – αρσενικό , άντρας – γυναίκα είναι κοινωνικά κατασκευάσματα, τα οποία διευκολύναν (κάποτε;) το κοινωνικό μοντέλο που έχουμε .

Γιατί ακόμα η φιλοσοφία, η βιολογία , η φυσιοκρατία, η φυσιοδιφία, η ψυχολογία, η ψυχανάλυση, η κοινωνιολογία, η ανθρωπολογία κλπ, μελετούνε τις παραπάνω έννοιες και προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν σε μια φύση που είναι απέραντη, άγνωστη και φαίνεται να μην έχει τέτοιου είδους στεγανά . Τα φύλα στη φύση δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο νομίζουμε ….

Οτιδήποτε παρεμβαίνει στην ευτυχία των ανθρώπων, οτιδήποτε βάζει στο στόχαστρο με τόσο άδικο και αβυσσαλέο τρόπο κοινωνικές ομάδες (ας μη ξεχνάμε τους μαύρους της Αμερικής), οτιδηποτε στερεί κοινωνικά δικαιώματα είναι αποτρόπαιο και απάνθρωπο!

ΥΓ. Με έκπληξη διαβάζω ποστ ατόμων που κατά τα αλλά φαίνονται ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί , να συντηρούν με τρόπο πλάγιο, έμμεσο τη λεγόμενη ομοφοβία , δηλαδή, στην ουσία, να μην αντέχουν την ύπαρξη των ομοφυλοφίλων … Κρίμα !».

Διαβάστε επίσης:

«Καρφιά» Κούγια: Δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα, αλλά η Πισπιρίγκου που κληρώθηκαν αυτή η εισαγγελέας και αυτή η πρόεδρος στη δίκη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Ενισχύουν τα μπλόκα της Θεσσαλίας (Videos)

Άνδρος: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Άχλας (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομοφυλοφιλία, Θανάσης Νικολαΐδης,omofylofilia, thanasis nikolaΐdis