Ολοκληρώνεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Ανακοινώνεται ημερομηνία εκλογών και πρωθυπουργόςΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δρόμο προς τις κάλπες οδηγείται η χώρα καθώς λήγει σήμερα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα της βουλής για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στη μία το μεσημέρι θα επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των

εκλογών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών θα αποφασίσει πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του.

Στην περίπτωση που στις τηλεφωνικές επικοινωνίες διαπιστωθεί ότι δεν θα προσέλθουν όλοι (έχουν αρνηθεί οι Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

διερευνητική εντολήεκλογέςυπηρεσιακή κυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα