Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν με την Ομπρέλα, η επικοινωνία Κασσελάκη με Έφη και οι συσκέψεις Παππά και 6+6

Καλημέρα σας

Μαθαίνω ότι τέσσερις (συν ένας;) βουλευτές είναι υποψήφιοι να φύγουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εάν επέλθει το μοιραίο μίας διάσπασης. Για περισσότερους δεν παίρνω όρκο – ούτε οι πηγές μου, που τις εμπιστεύομαι.

Φυσικά μιλάμε πρώτα και κύρια για τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο, που είναι ο φυσικός ηγέτης «Ομπρέλας». Ήταν άλλωστε και ο υποψήφιος αρχηγός της τάσης αυτής στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Τρέχοντας

θα τον ακολουθήσει η Πέτη Πέρκα και, όπως φαίνεται άλλες δύο κυρίες: Η Σία Αναγνωστοπούλου και η Θεανώ Φωτίου.

Ο «συν ένας» που έχει ερωτηματικό είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έχει αυτονομηθεί από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Μην με ρωτήσετε τι ακριβώς γίνεται με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, δεν γνωρίζω να σας πω.

Πληροφορούμαι ότι το αρχικό σχέδιο της Ομπρέλας ήταν αν φύγουν αρχικά – μέσα στο Νοέμβριο κάπου – τα στελέχη που δεν είναι βουλευτές και να οργανώσουν το πανελλαδικό δίκτυο του νέου κόμματος.

Οι δε βουλευτές της ομάδας αυτής να μείνουν για δύο τρεις μήνες ακόμα, προκαλώντας φθορά στον Κασσελάκη και αποσπώντας δυσαρεστημένα στελέχη – ίσως και κάνα βουλευτή – από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου.

Αλλά το μοιραίο λάθος του Βίτσα, που φανέρωσε το σχέδιο με τη δημιουργία νέου κόμματος, επέτρεψε στον Κασσελάκη να κινηθεί γρήγορα.

Και τώρα τρέχουμε!

Σε σημείο που θυμήθηκε, – κάποιος του το είπε για την ακρίβεια – ότι επί Τσίπρα υπήρχε ένα συλλογικό όργανο, που λέγεται Εκτελεστικό Γραφείο. Κι επειδή του λένε ότι δεν συνεδριάζει τα όργανα, αποφάσισε να το συγκαλέσει αύριο. Το σημειώνω, αν δεν το προσέξατε: το συλλογικό αυτό όργανο είναι του… Τσίπρα. Το είχε φτιάξει δηλαδή ο πρώην πρόεδρος. Και το ενεργοποιεί ξανά ο διάδοχός του.  

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχει και η Έφη Αχτσιόγλου. Κι έχει ενδιαφέρον τι θα πει. Ιδίως εάν έχει προηγηθεί κάποια επικοινωνία, όπως μαθαίνω, του Κασσελάκη μαζί της. Προ ελαχίστων 24ωρων. Και σε καλό κλίμα, μου είπαν.

Αλλά αυτά αύριο…

Όταν δηλαδή θα έχω μάθει τι θα πουν οι «6+6», η ομάδα δηλαδή της Έφης, που έχει πανελλαδική σύσκεψη (με zoom βέβαια, δεν τα κάνει μόνο ο Στέφανος αυτά) σήμερα κάποια ώρα αργά.

Όλοι σε… zoom

Κι αφού πιάσαμε τις διαδικτυακές συσκέψεις, να ενημερώσω όσους από εσάς αναρωτιούνται πού είναι ο Νίκος ο Παππάς αυτόν τον καιρό, ότι το απόγευμα  σήμερα θα έχει μία τέτοια κουβέντα με όλα τα κομματικά στελέχη, που κινούνται στο μήκος κύματος που ο ίδιος έχει περιγράψει μετά τη συμπόρευσή του με τον Κασσελάκη. Στις 7 είναι η σύσκεψη, για όποιον έχει κάποια άκρη και ενδιαφέρον να συμμετάσχει, καθότι κρίσιμες οι στιγμές.

Κι ένα τελευταίο από τον ΣΥΡΙΖΑ που απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά την επικαιρότητα την πολιτική.

Στον κύκλο των δηλώσεων που έχουν κατά του Κασσελάκη οι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, έχουμε νικητή. Είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, που είπε το αμίμητο «να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κακό που ήδη έχει κάνει και να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε στο νου εκείνη η διαφήμιση, που λέει «να φύγετε, να πάτε αλλού».  

Κυβέρνηση θεατής

Στο μεταξύ η κυβέρνηση κααααάθεται και παρακολουθεί.

Για την ακρίβεια πρέπει να αφιερώνουν οι υπουργοί της το μισό χρόνο τους για να παρακολουθούν τα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοια τύχη δεν πρέπει να την περίμενε κανείς τους – μεταξύ μας, ούτε ο Μητσοτάκης, ακόμα και μετά το 41% των εκλογών.

Δεν ξέρω αν θα τους βγει σε καλό. Διότι από την πολύ χαλάρωση διαπιστώνω ότι μία σειρά από τομείς του κυβερνητικού έργου είναι πιο παγωμένοι κι από τη λίμνη Ίρι στη Βόρεια Αμερική το χειμώνα…

Ή ακόμα χειρότερα, πάνε προς λάθος κατεύθυνση, χωρίς κάποιος να τους ασκεί μία στοιχειώδη κριτική…

Διαβάστε επίσης:

Κύμα διαγραφών από Κασσελάκη, πώς τη… γλίτωσε ο Τσακαλώτος, γιατί μπλέκουν τον Τσίπρα – Ποιοι γαλάζιοι βουλευτές βγαίνουν αντάρτικο

Η ανέλιξη Κασσελάκη, Δούκα «εφιάλτης» για το παλιό πολιτικό προσωπικό – Η σφήνα Παπανδρέου, ο Φαραντούρης, η Βουτυράκου κι ο Αυγενάκης

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ομπρέλα, Κασσελάκη, Έφη, Παππά, 6+6,syriza, obrela, kasselaki, efi, pappa, 6+6