ΣΥΡΙΖΑ: Υποτονική έως αδιάφορη η παρουσία των βουλευτών – Ερωτήσεις μόνο για τις εκλογικές τους Περιφέρειες

Σε κοινοβουλευτική εργασιοθεραπεία χωρίς πυξίδα επιδίδονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια ευθυγράμμισης με τις επιθυμίες της ηγετικής ομάδας και στόχο να ξορκίσουν την εικόνα διάλυσης του κόμματος μετά το σερί διαγραφών από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στη σκιά του μανιφέστου της «Ομπρέλας», που παρατάσσεται με τα όπλα παρά πόδα απέναντι στον νέο πρόεδρο, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, η Βουλή έχει αφεθεί στα χέρια του

υπερσυντονιστή Παύλου Πολάκη και των άπειρων, στην πλειοψηφία τους, πολιτικά τομεαρχών, που επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «όχι» που εισέπραξε από τα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Η Κουμουνδούρου επιμένει ότι οι τομεάρχες τιμούν τον ρόλο τους, καθώς «εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος  της κοινωνίας». Η παρουσία ωστόσο, στη Βουλή της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται υποτονική έως και αναιμική με την αντιπολιτευτική τους δραστηριότητα να αναλώνεται κυρίως στην κατάθεση ερωτήσεων προς την κυβέρνηση για θέματα της εκλογικής τους περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το τελευταίο δεκαήμερο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει μεν πάνω από 40 ερωτήσεις, αλλά ουδεμία με κάποιο κεντρικό πολιτικό πρόσημο. Πρόκειται κυρίως για έναν κοινοβουλευτικό έλεγχο «καθημερινής λειτουργικότητας», που κινείται μεταξύ των θεμάτων της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μέχρι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, τα ΕΛΤΑ Παραβόλας και Ευηνοχωρίου και τον Προαστιακό του Λουτρακίου….

Ενδεικτικό είναι δε, το γεγονός, ότι ακόμη και στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ένα θέμα που αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, η κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε χαμηλά ντεσιμπέλ. Οι περισσότεροι στο Κοινοβούλιο «κράτησαν» την υψηλών αντιπολιτευτικών τόνων ομιλία του Παύλου Γερουλάνου από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις τοποθετήσεις των κ.κ. Παππά και Τσακαλώτου. Μέσα σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον, τα λεγόμενα βαριά ονόματα εν αναμονή εξελίξεων, επιλέγουν την «σιωπή ιχθύος» και τις αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο αψύς Κρητικός, Παύλος Πολάκης που έχει αναλάβει κατ’ ανάθεση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο του υπερσυντονιστή τομεάρχη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είτε για τον πολιτικό του στιλ, είτε για τις πρακτικές του. Γι’αυτό κι έχει στραφεί σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά…  να πυροβολεί, πληκτρολογώντας στα social media, εναντίον πρώην συντρόφων του.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι και πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθουν την Τετάρτη στην Ολομέλεια να ψηφίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας του μετά τη μήνυση που του έχει καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση ο βουλευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς σχετικά με τα όσα είχε αναφέρει σε αναρτήσεις του ότι ο γαλάζιος βουλευτής κατείχε κρυφή off-shore εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης από Νάξο: Προτεραιότητα η αναγέννηση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στα νησιά

Αντίδραση από ΝΔ στις καταγγελίες Σκουρλέτη: «Αποκάλυψε τον μηχανισμό προπαγάνδας τους στα social media» – Ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Κάθε μήνα αποχωρούν από το ΕΣΥ 200 με 300 εργαζόμενοι – Οι προσλήψεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν το… 2028

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Υποτονική, – Ερωτήσεις, Περιφέρειες,syriza, ypotoniki, – erotiseis, perifereies