Οι «δρόμοι της φωτιάς»: Ο πρωθυπουργός δίνει ραντεβού με τους αγρότες για να αποτρέψει το ντόμινο των μπλόκων

Το φαινόμενο του ντόμινο φοβάται η κυβέρνηση, καθώς το γεγονός ότι δίπλα στα μπλόκα των αγροτών εμφανίστηκαν και οι έμποροι της Καρδίτσας δείχνει ότι πλέον δημιουργείται ένα κίνημα το οποίο έχει ως κοινή συνισταμένη την ακρίβεια και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην κοινωνία.

Καθώς μάλιστα η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco εμφάνισε για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 28,2%, κάτω δηλαδή από το ψυχολογικό όριο του 30%,

τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν πως, ό,τι είναι να γίνει με τους αγρότες θα πρέπει να δρομολογηθεί γρήγορα, πριν οι αντιδράσεις και σε άλλες κοινωνικές ομάδες φουντώσουν.

Δίνουν μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στα ευρήματα της δημοσκόπησης που αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το ζήτημα της ακρίβειας. Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα, οι πολίτες, ζητούν περισσότερα μέτρα, ενώ βλέπουν ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα και όχι για εισαγόμενο πρόβλημα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 38% ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός ελέγχων, ενώ το 28% κάνει λόγο για παθογένειες της ελληνικής αγοράς.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες λένε ότι οι αγρότες δεν αποκλείεται να έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την ημέρα που στην Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, πιέζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ψάχνουν ημερομηνία συνάντησης

Την ίδια στιγμή, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες βρίσκεται στον αέρα, καθώς όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ακόμα δεν έχει καταλήξει στο εάν έχει να δώσει κάτι από αυτά που ζητάνε οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ικανοποιώντας έτσι κάποια από τα αιτήματά τους.

Ενώ αρχικά το ραντεβού των εκπροσώπων των αγροτών είχε κλειστεί για τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημείωσε πως για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης «προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», ενώ συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτό δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

«Από πλευράς κυβέρνησης θέλουμε να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για την συνάντηση και το τι θέλουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες», είπε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ακόμα ότι «ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και το γνωρίζουν και οι ίδιοι, όπως οι αποζημιώσεις στο 100%».

Ανοιχτοί δρόμοι

Οι πληροφορίες λένε αντί από την πλευρά των αγροτών υπάρχει η άποψη ότι η ομάδα που θα τους εκπροσωπήσει θα πρέπει να φτάνει τα 24 άτομα (με στελέχη απ’ όλα τα μπλόκα), ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να είναι μέχρι 8. Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει πάντως να μάθει την σύνθεση της  επιτροπής για να δει πως θα κινηθεί στην συνέχεια.

Το ραντεβού δεν αποκλείεται τελικά να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί όταν θα γυρίσει από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός.

Φυσικά προϋπόθεση για τη συνάντηση είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Σπυράκη: Η Eυρωπαϊκή Εισαγγελία απέρριψε την υπόθεση κατά της ευρωβουλευτή – «Η αλήθεια έλαμψε»

Εξεταστική για Τέμπη: «Αμέρικαν μπαρ» η συνεδρίαση – Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Μαρκόπουλος και Βρεττός

Δημοσκόπηση Alco: Ελληνικό πρόβλημα η ακρίβεια – «Όχι» στα απογευματινά χειρουργεία – Μεγάλη φθορά της ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι «δρόμοι της φωτιάς»: Ο πρωθυπουργός δίνει ραντεβού με τους αγρότες για να αποτρέψει το ντόμινο των μπλόκων,