Οι δέκα καλύτερες ταινίες LGBT στο Netflix (Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

Αν και ο κινηματογράφος LGBT αποτελούσε ταμπού, οι καιροί έχουν αλλάξει.

 Τώρα, οι ταινίες LGBT κερδίζουν αναγνωρισμένα βραβεία και προσελκύουν πρωτοκλασάτους σταρ. Με αυτό κατά νου, ίσως να αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες LGBT στο Netflix.

Παρακάτω, θα βρείτε τη λίστα των δέκα καλύτερων ταινιών LGBT στο Netflix που

είναι διαθέσιμες στη ροή αυτή τη στιγμή:

Blue Is The Warmest Color

Η συγκεκριμένη γαλλική ταινία του 2013 είναι μία από τις δύο ταινίες στην ιστορία που κατάφερε να κερδίσει ομόφωνα το βραβείο Grand Jury στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Palme d'Or (το άλλο είναι το Parasite του 2019). Το Blue Is The Warmest Color κέρδισε επίσης μια σειρά από βραβεία από πολλά άλλα φεστιβάλ.

Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο νέες γυναίκες που συναντιούνται και ερωτεύονται. Μια από τις γυναίκες είναι άνετη με τη σεξουαλικότητα της, ενώ η άλλη εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακαλύψει τη δική της σεξουαλική ταυτότητα. Η σύνδεσή τους ανθίζει σε μια παθιασμένη σχέση που διαρκεί για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, οι βαθιά παθιασμένες σχέσεις σπάνια διαρκούν και οι δύο αντιμετωπίζουν κακουχίες που δεν περίμεναν.

The Danish Girl

Αυτό το δράμα του 2015 σάρωσε επίσης μερικά σημαντικά βραβεία όταν κυκλοφόρησε, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Όσκαρ για την καλύτερου γυναικείου β’ ρόλου για την Alicia Vikander.

Στην ταινία, ο Eddie Redmayne απεικονίζει τον Einar Wegener, έναν Δανό ζωγράφο παντρεμένο με μια άλλη ζωγράφο, την Gerda Wegener (Vikander). Μια μέρα, η Gerda ζητάει από τον σύζυγό της να σταθεί ως γυναικείο μοντέλο που σχεδίαζε να ζωγραφίσει. Ο Einar φοράει τα γυναικεία ρούχα και διαπιστώνει ότι ξυπνάει μέσα του την καταπιεσμένη σεξουαλική του ταυτότητα ως γυναίκα. Ωστόσο, η δεκαετία του 1920 εμποδίζει τον Einar να ζήσει με τον τρόπο που θέλει.

Duck Butter

Η  κωμωδία-δράμα ταινία του 2018 Duck Butter θέτει μια ενδιαφέρουσα ερώτηση: είναι δυνατόν να συμπυκνώσει μήνες σχέσης μέσα σε 24 ώρες; Αυτό ακριβώς που προσπαθούν να μάθουν οι δύο γυναίκες.

Μετά τη συνάντησή τους σε ένα κλαμπ, οι Naima και Sergio συνδέονται γρήγορα. Αποφασίζουν να περάσουν τις επόμενες 24 ώρες κάνοντας σεξ κάθε μία ώρα και στη συνέχεια να συζητήσουν τις ζωές τους, τα τραύματα και άλλες λεπτομέρειες ανάμεσα σε κάθε σεξουαλική δραστηριότητα στην κρεβατοκάμαρα. Η θεωρία είναι ότι, στο τέλος της ημέρας, θα έχουν έρθει πιο κοντά μέσα σε 24 ώρες από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι σε μήνες.

Elisa & Marcela

Αυτό το  ισπανικό βιογραφικό δράμα του 2019 μιλά για την ιστορία του πρώτου καταγεγραμμένου γάμου ομοφυλοφίλων στην Ισπανία. Οι γυναίκες Elisa Sánchez Loriga και Marcela Gracia Ibeas εμφανίστηκαν ως ετεροφυλόφιλο ζευγάρι για να παντρευτούν σε μια εκκλησία το 1901.

I Am Jonas

Στο Netflix, αυτή η ταινία φέρει τον τίτλο "I Am Jonas". Ωστόσο, ο αρχικός του τίτλος ήταν τα Boys το οποίο στη συνέχεια άλλαξε σε Jonas.

Η ταινία μεταπηδά ανάμεσα σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους στη ζωή του κεντρικού ήρωα Jonas: το 1997 όταν είναι 15 χρονών και αρχικά βιώνει τον έρωτα με ένα άτακτο αγόρι στο σχολείο και 18 χρόνια αργότερα όταν είναι τριάντα και δεν μπορεί να ξεφύγει από τα λάθη του παρελθόντος του.

Moonlight

Η ταινία Moonlight πήρε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη εικόνα το 2017.

Αυτό το δράμα ξεδιπλώνεται σε τρεις χρονικές περιόδους του κεντρικού ήρωα Chiron. Τον βλέπουμε ως νεαρό αγόρι που μεγαλώνει με μια μητέρα που είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, ως νεαρός που αντιμετωπίζει το βασανιστήριο των συνομηλίκων του, καθώς και την ταραγμένη ζωή στο σπίτι του. Τέλος, ως έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος συναντήθηκε ξανά με έναν άντρα, που μοιράστηκε μια τρυφερή στιγμή στα νιάτα του.

Paris Is Burning

Η ταινία ντοκιμαντέρ του 1990 Paris Is Burning δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες ταινίες LGBT στο Netflix, αλλά ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Το Paris Burning απεικονίζει την κουλτούρα drag στη δεκαετία του '80 στη Νέα Υόρκη. Πολύ πριν η Drag Race της RuPaul ήταν κάτι που θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση, οι drag balls ήταν μια αυστηρά υπόγεια υπόθεση. Ήταν ένα μέρος όπου οι μειονότητες κάθε είδους – φυλετικές και σεξουαλικές - μπορούσαν να συναντηθούν και να διασκεδάσουν όντας ο εαυτός τους.

The Perfection

Όσο λιγότερα γνωρίζετε για το The Perfection, τόσο το καλύτερο. Η Charlotte είναι μια νεαρή τσελίστρια που αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια αναγνωρισμένη μουσική σχολή για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Μετά το θάνατο της μητέρας της, επιστρέφει στη σχολή για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν έναν νέο μαθητή. Εκεί, συναντά τη γυναίκα που την αντικατέστησε όταν έφυγε, μια άλλη τσελίστρια που ονομάζεται Lizzie.

Philadelphia

Η ταινία του 1993 Philadelphia είναι ένα νομικό δράμα στο οποίο ένας άντρας απολύεται από τη δουλειά του και προσλαμβάνει έναν δικηγόρο για να πολεμήσει την εταιρεία που τον έδιωξε. Ωστόσο, ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ που αναγνώρισε την επιδημία του ιού HIV / AIDS καθώς και μία από τις πιο σημαντικές - και ρεαλιστικές - απεικονίσεις ενός ομοφυλόφιλου.

Ο Τομ Χανκς παίζει τον Andrew Beckett, δικηγόρο σε ένα αναγνωρισμένο δικηγορικό γραφείο της Φιλαδέλφειας. Ο Beckett κρύβει την ομοφυλοφυλία του και την κατάστασή του ως HIV-θετικός από τους συναδέλφους του, αλλά καθώς τα συμπτώματά του χειροτερεύουν, δεν μπορεί πλέον να κρύψει το πρόβλημά του. Ξαφνικά, απολύθηκε από την επιχείρηση. Αν και οι συνάδελφοί του υποδείκνυαν ένα μικρό σφάλμα ως αιτία απόλυσής του, ο Beckett ήταν βέβαιος ότι απολύθηκε λόγω του ότι ήταν HIV-θετικός.

A Single Man

Η θεατρική ταινία A Single Man του 2009 έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Σε σκηνοθεσία του σχεδιαστή μόδας Τομ Φορντ, η ταινία χρηματοδοτήθηκε εντελώς από την τσέπη του, καθιστώντας το ένα πραγματικό έργο πάθους.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν Βρετανό καθηγητή με αυτοκτονικές τάσεις που αποφασίζει ότι θα τερματίσει τη ζωή του στο τέλος της ημέρας. Καθώς περνάει την τελευταία του μέρα στη Γη, ανακαλύπτει πράγματα για τους νέους και μακροχρόνιους φίλους του που τον κάνουν να αμφισβητήσει την απόφασή του.

ταινίεςNetflixπροτάσειςLGBTHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα