Εθελοντές στο Λιοπέτρι φτιάχνουν αντισηπτικά για τις ευπαθείς ομάδες(ΦΩΤΟΣ)

Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ημέρες που περνάει όχι μόνο η Κύπρος αλλά και όλος ο πλανήτης η κοινωνική προσφορά είναι ίσως το λιγότερο που μπορεί ο καθένας να προσφέρει.

Όπως ακριβώς έπραξε η μικρή ομάδα εθελοντών στο Λιοπέτρι, με περίπου περισσότερα από 10 άτομα να εργάζονται αφιλοκερδώς φτιάχνοντας αντισηπτικά για τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής.

«Παρασκευάζουμε αντισηπτικά τα οποία παραδίνουμε στο σπίτι

και κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής», ανέφερε στο SigmaLive, άτομο του Συμβούλιου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Λιοπετρίου, το οποίο για προσωπικούς του λόγους θέλει να παραμείνει ανώνυμο.

Η απόφαση πάρθηκε συλλογικά και σε συνεργασία με το VIAXERO Travelling Bar και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου  δίνουν το μήνυμα ότι «Κανένας δεν είναι μόνος, όλοι μαζί μπορούμε, θα τα καταφέρουμε».

Για την παρασκευή, όπως μας αναφέρθηκε, γίνεται χρήση του θεραπευτικού φυτού αλόη. «Άτομα που έχουν αλόη στον κήπο τους, προμηθεύουν τα φυτά, άλλοι κατασκευάζουν το αντισηπτικό και κάποιοι άλλοι το διανέμουν στα σπίτια».

Η δράση των εθελοντών ωστόσο, δεν σταματά εδώ αφού εκτός από αντισηπτικά προσφέρουν κατ΄οίκον διανομή, φαγητού, φαρμάκων και τροφίμων, επίσης κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της κοινότητας.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε και  αυτή τη μάχη», είναι το γενικό μήνυμα όσων εργάζονται ακούραστα εθελοντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα