Οι πιθανότητες να φτάσει ο κορωνοϊός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΚΟΣΜΟΣ

 

Οι πιθανότητες για να φτάσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι μηδενικές, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας που λαμβάνονται από τις διαστημικές υπηρεσίες, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik, η νοσοκόμα της NASA, Ραξάνα Μπατσμάνοβα.

Η Μπατσμάνοβα συνεργάζεται με τη NASA σχεδόν για 10 χρόνια, προσφέροντας ιατρικής βοήθεια στους αστροναύτες κατά τη διάρκεια εκτοξεύσεων και προσγειώσεων.

«Προς το παρόν, όλες οι προσπάθειες των διαστημικών

υπηρεσιών επικεντρώνονται στο να αποφευχθεί η είσοδος οποιουδήποτε ιού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού» δήλωσε η Μπατσμάνοβα, η οποία είναι και ανώτερη νοσοκόμα στην κλινική Εuropean Medical Center αλλά και νοσοκόμα στο International SOS.

«Αν λάβουμε υπόψη τα ενισχυμένα μέτρα, οι πιθανότητες για τον κορονοϊό να φτάσει στον Σταθμό είναι μηδενικές έως μηδέν» δήλωσε.

Πολύ αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον Διαστημικό Σταθμό

Η Μπατσμάνοβα υπογράμμισε πως υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (όχι κατά τη διάρκεια πανδημίας) οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες βρίσκονται σε καραντίνα για ορισμένο καιρό πριν πετάξουν προς τον Σταθμό, ενώ και όλα τα πράγματα που στέλνονται απολυμαίνονται.

«Κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, τα μέρα ενισχύονται πιο πολύ, παρατείνεται η καραντίνα για αστροναύτες και κοσμοναύτες, επιβάλλεται καραντίνα σε όσους εργάζονται μαζί τους, η προσωπική επικοινωνία περιορίζεται, συμπεριλαμβανομένης και της επικοινωνίας με τα μέσα, ενώ και ο αριθμός των ομάδων που εργάζονται απευθείας με τους αστροναύτες έχει μειωθεί» επεσήμανε.

«Κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη δεν πρέπει να φτάσει κανένας ιός στον Σταθμό, γιατί ο Σταθμός έχει μια κλειστή θηλιά και την δική του ατμόσφαιρα και το πλήρωμα απέχει πολύ από το έδαφος. Σήμερα, όλα τα αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί» κατέληξε η Μπατσμανόβα.

ΚορωνοϊόςΔιεθνής Διαστημικός ΣταθμόςπιθανότητεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα