Οι αγώνες που ξεσπούν είναι η ελπίδα -Η συνέχεια να δοθεί στις 9 Νοέμβρη

Όσο πλησιάζει η απεργία στις 9 Νοέμβρη δυναμώνει η συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους για τους λόγους που -όλο και περισσότεροι- πρέπει να απεργήσουν. Ακούγεται πιο δυνατά στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς το «δεν πάει άλλο», «δεν αντέχω να κόβω από τα βασικά για να τα φέρω βόλτα», «δε γίνεται να αναβάλω κι άλλο μήνα τις πληρωμές μου». Όλο και περισσότεροι χώροι μπαίνουν στη διαδικασία να οργανώσουν τον τρόπο που θα κάνουν το βήμα να απεργήσουν, να ξεπεράσουν εμπόδια, να πάρουν κουράγιο ο ένας

απ’ τον άλλον.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά. Μειώθηκε έως 40% η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που οι αμοιβές τους είναι κάτω από 750€. Συνολικά μειώθηκε η αγοραστική τους δύναμη από τον Απρίλη του 2022 κατά 19%. Ο πληθωρισμός τρέχει με ποσοστό πάνω από 10%, ενώ οι μισθοί -παρά τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- συνεχώς στην πραγματικότητα μειώνονται. Το 30% των μισθωτών αμείβεται με μισθό μικρότερου του κατώτερου. Το κόστος της θέρμανσης και των καυσίμων είναι αυξημένο κατά 35%! Το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού» αποδείχτηκε μια μεγάλη απάτη αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων παραμένουν αρκετά αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο οκτάμηνο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τα σωματεία παίρνουν θέση μάχης.

Στην προσπάθεια να προετοιμαστεί γερά η απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστατούν καθημερινά. Μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τους νόμους του κεφαλαίου, στους επιχειρηματικούς ομίλους, σε όσους επιδιώκουν κλίμα «εργασιακής ειρήνης», βολέματος και ανοχής στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Το ΚΚΕ ακούραστα μάχεται τη λογική της παθητικής αναμονής που καλλιεργούν τα κόμματα του κεφαλαίου και οι άνθρωποί τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που παραπέμπουν τη λύση των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας στις κάλπες και στην κυβερνητική εναλλαγή. Η στρατηγική που υπηρετούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ είναι ναρκοπέδιο για το λαό, που θυσιάζεται για να αναπτύσσεται η προκλητική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα κόμματα του κεφαλαίου από κοινού ψήφισαν και στήριξαν όσα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα ήρθαν στη Βουλή. Μαζί έβαλαν ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μαζί ψήφισαν απεργοκτόνους νόμους, έφεραν μνημόνια φτώχειας για το λαό μας, φοροαπάλλαξαν τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, ενώ την ίδια ώρα χαράτσωσαν τα νοικοκυριά.

Από κοινού κατάργησαν την όποια προστασία είχε ο λαός για την πρώτη κατοικία και φόρτωσαν τη λαϊκή τσέπη με κοκκινισμένα δάνεια. Στο α’ εξάμηνο του 2022 έγιναν πάνω από 17.500 πλειστηριασμοί με στόχο να φτάσουν τις 40.000 μέχρι το τέλος του χρόνου, με τους περισσότερους να αφορούν την πρώτη κατοικία φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Η πολιτική τους γεννά «Πάτσηδες» και «κοράκια» που θησαυρίζουν από τα δάνειά μας και έχουν το θράσος να στέλνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές που διαδηλώνουν για να σώσουν τα λαϊκά σπίτια από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, όπως τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το εργατικό κίνημα δεν το βάζει κάτω! Οι εργαζόμενοι αγανακτούν, οργανώνουν την πάλη τους και θα σταθούν στο μπόι τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Πριν λίγες μέρες, σωματεία και εργαζόμενοι οργάνωσαν κινητοποίηση μπροστά από συγκεκριμένο «fund – κοράκι» για 3 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Και οι τρεις περιπτώσεις αφορούσαν φτωχές οικογένειες. Την Τετάρτη  σωματεία και φορείς στην Αττική διαδήλωσαν έξω από τους παρόχους ενέργειας απαιτώντας ρεύμα φτηνό για το λαό. Αντίστοιχα μαζική ήταν η απεργία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι για να μη χάσουν τη δουλειά τους, ενώ εκδηλώνεται μαζικά και η αντίθεση των υγειονομικών στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο ταλαιπωρημένο δημόσιο σύστημα υγείας στέλνοντας το λαό «πελάτη» στους κλινικάρχες.

Τη συνέχεια θα δώσουμε στις 9 του Νοέμβρη. Η επιτυχία της απεργίας, η συμμετοχή νέων εργαζομένων και γυναικών που για πρώτη φορά θα προστεθούν στα μπλοκ των σωματείων, είναι η αποφασιστική απάντηση στην αδιέξοδη πολιτική τους. Οι αγώνες που ξεσπούν είναι η ελπίδα. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος στην πολιτική της βαρβαρότητας που υπηρετούν με συνέπεια τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία, έχει διέξοδο στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να γίνουν τα όνειρα και οι ελπίδες μας πραγματικότητα, για να δυναμώσει η προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Διαβάστε επίσης:

Το παιχνίδι των πυραυλικών μηνυμάτων

Δραστικά μέτρα κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Το «καλάθι του νοικοκυριού» πρέπει να τους περιλαμβάνει όλους

Keywords
Τυχαία Θέματα
9 Νοέμβρη,9 noemvri