Ο υποψήφιος υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η «ζαριά» για τον νέο εισαγγελέα του Α.Π

Ακόμα μια θεσμική εκκρεμότητα αναμένεται να κλείσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες με την αλλαγές στην ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης.

Θα έχουμε αλλαγές στην ηγεσία των τριών ανώτατων δικαστηρίων, Άρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, και το ενδιαφέρον είναι έντονο απο πολλές πλευρές για έναν ακόμα λόγο εκτος του δικαστικού κύκλου.

Σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση απο τις εκλογές,

θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ένας απο τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας. Είθισται να καλείται για αυτό τον ρόλο, ο αρχαιότερος εκ των τριών- έτσι είχε επιλεγεί η κυρία Θάνου, ως πρόεδρος τότε του Αρείου Πάγου- αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό αν συμφωνήσουν τα κόμματα σε αλλό πρόσωπο απο την ηγεσία των τριών- πάντα- Δικαστηρίων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να έχουμε πάλι υπηρεσιακό πρωθυπουργό γυναίκα, αν επιλεγεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφου η επικρατέστερη για νεα πρόεδρος όλα δείχνουν ότι θα είναι…γυναικεία υπόθεση.

Βέβαια, εκτός απο το ενδιαφέρον για το ποιος μπορεί να μας προκύψει ως υπηρεσιακος πρωθυπουργός,αλλη μια υποψηφιότητα που προκαλεί ζυμώσεις και διαβουλεύσεις είναι αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι προτάσεις δυο- τρεις το πολύ. Θα υπάρξουν εισηγήσεις, αλλά στο τέλος ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει.

ΚοΝτος ψαλμός αλληλούια…

Διαβάστε επίσης:

Στου Αιγαίου τα νησιά σφάζονται παλληκάρια

Οι πρόωρες εκλογές, η ΔΕΘ και τα «κρυφά» γκάλοπ

Οι δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά «κλειδώνουν» για την ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα