Ο ΟΗΕ αποφάσισε κοινή δράση κατά του ISIS

ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού, που έχουν την ικανότητα, να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης.

Τα 15 κράτη μέλη του του Συμβουλίου υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία με το οποίο καλεί να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Το Ισλαμικό

Κράτος αποτελεί μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», υπογραμμίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Οπως επίσης επισημαίνει, καλούνται «όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, που έχουν την ικανότητα, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΙSIS στη Συρία και το Ιράκ». Ζητείται επίησς από τα κράτη «να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να περιορίσουν το ρεύμα των ξένων που επιδιώκουν να πολεμήσουν με την οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία, να αποτρέψουν και να εμποδίσουν την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

«Καλωσορίζω όποιον επιτέλους ξύπνησε και εντάχθηκε στην ομάδα που καταπολεμά τρομοκράτες» , δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι πριν την ψήφιση του γαλλικού σχεδίου ψηφίσματος.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος για την ανάληψη δράσης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία δείχνει ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος εναντίον αυτού του «κακού», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη υποστήριξη μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο για την διεξαγωγή επιθέσεων από την Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή. Σήμερα ο κόσμος έχει ενωθεί ενάντια στον ISIS. Η διεθνής κοινότητα συνασπίστηκε και αποφάσισε να συντρίψει αυτό το κακό, που απειλεί τους ανθρώπους κάθε χώρας και κάθε θρησκείας», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΟΗΕISISΙσλαμικό ΚράτοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα