Ο Guardian καταργεί από τις ψηφιακές εκδόσεις του τις διαφημίσεις τζόγου

Τέρμα οι διαφημίσεις για τα τυχερά παιχνίδια από όλες τις πλατφόρμες του, με άμεση ισχύ, αποφάσισε ο βρετανικός δημοσιογραφικός οργανισμός του The Guardian.

Υπολογίζεται ότι η ενέργεια αυτή «μεταφράζεται» σε απώλεια εσόδων περίπου 586.500 ευρώ (ή 500.000 λίρες Αγγλίας). Αλλά μάλλον είναι «ψιλά» για τον ιστορικό βρετανικό δημοσιογραφικό τίτλο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως εξηγεί σε σημείωμα της η διευθύνουσα σύμβουλος του Guardian

Media Group, Άννα Μπέιτσον, σε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δημοσιογραφικού Ομίλου όπου καταγράφηκε αλλαγή στάσης του αναγνωστικού κοινού και στηρίχθηκε επισης σε δική τους σφυγμομέτρηση.

«Μελέτες επισημαίνουν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια και της αυξημένης πρόθεσης για τακτική ενασχόληση με αυτά. Τελικά πιστεύουμε πως πρωταρχική υποχρέωση μας είναι να κάνουμε το σωστό για τους αναγνώστες μας, για αυτό αποφασίσαμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να έχουμε έσοδα», αναφέρει η Μπέτσον στο σημείωμά της.

Οι διαφημίσεις από τυχερά παιχνίδια αποτελούν το λιγότερο του 1% των εσόδων παγκοσμίως του ειδησεογραφικού οργανισμού, σύμφωνα με την επικεφαλής του εμπορικού τομέα Ίμογκεν Φοξ, συμπληρώνοντας ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά καθώς υπάρχουν διακυμάνσεις στην πάροδο των ετών.

Άλλη πηγή από τον The Guardian πρόσθεσε στην «εικόνα» αναφέροντας ότι τα διαφημιστικά έσοδα από τον τζόγο κυμαίνονται μεταξύ 250.000 και 500.000 λιρών (παγκοσμίως) σε ετήσια κλίμακα.

Η Φοξ δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαφήμισης του The Guardian για τα τυχερά παίγνια εξυπηρετούνταν με προγραμματικές διαφημίσεις, οπότε η απαγόρευση δεν τερματίζει τυχόν προϋπάρχουσες συνεργασίες με διαφημιστές.

Το 2020 η GMG είχε ανακοινώσει ότι στο εξής θα σταματούσε να δέχεται διαφημίσεις από εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Με αφορμή τη νέα απόφαση η εμπορική διευθύντρια του ομίλου Guardian, σημείωσε πως «είμαστε τυχεροί, ως ανεξάρτητη εταιρεία, διότι βρισκόμαστε σε θέση να εξισορροπούμε το κέρδος με τις αρχές που διέπουν τον Οργανισμό μας».

Ο Guardian ανήκει στο The Scott Trust, το οποιο διαχειρίζεται ένα κληροδότημα ύψους περίπου ενός δισ. λιρών με σκοπό να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της εφημερίδας και των ψηφιακών εκδόσεων της.

Μαζί με την αδελφή εφημερίδα The Observer πρωτοστατούν τα τελευταία χρόνια σε μια επιτυχημένη στρατηγική με την οποία δεν έχουν paywall στο προσφερόμενο περιεχόμενο των ψηφιακών εκδόσεων τους, ζητούν όμως από τους αναγνώστες την εθελοντική οικονομική υποστήριξη τους και η πολιτική αυτή βρίσκει ανταπόκριση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο

Τηλεθέαση: Πάνω από το 30% μοιράστηκαν Mega και Alpha την Παρασκευή

ΑΝΤ1: Τέλος η Μαρία Κορινθίου – Η λιτή ανακοίνωση του σταθμού (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα