Δολοφονία στην Κω: Τι γράφουν τα πολωνικά ΜΜΕ για την Αναστάζια – «Είχε μαρτυρικό θάνατο»

Η άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω απασχολεί τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Πολωνίας, τα οποία με εκτενή ρεπορτάζ αναφέρονται στον θάνατο της συμπατριώτισσάς τους.

 «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω» αναφέρει η ιστοσελίδα wroclaw.pl για την 27χρονη που βρισκόταν στην Κω για λόγους εργασίας.

«Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. Ο αδερφός και

ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν» σημειώνει από την πλευρά του το nczas.com.

Στο dziendobry.tvn.pl, πάλι, γράφουν: «Ο αδελφός της Αναστάζια, που εξαφανίστηκε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει ότι η 27χρονη είναι νεκρή. “Μου είναι δύσκολο να το γράψω αυτό”».

H tuwroclaw.com γράφει: «Η δολοφονία της Αναστάζια στην Κω: Η γυναίκα από το Μπρέσλαου βασανίστηκε. “Ήταν ένας βασανιστικός θάνατος”».

Και συνεχίζει: «Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα των Ελλήνων ερευνητών σχετικά με τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, η οποία απήχθη και στη συνέχεια βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην Κω. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μαρτυρικό θάνατο, αργό και γεμάτο βασανιστήρια, αναφέρουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομικές πηγές. Στο σώμα της Αναστάζια, εκτός από τα σημάδια στραγγαλισμού, βρέθηκαν και πολλοί μώλωπες».

«Η προκαταρκτική νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της γυναίκας από το Μπρέσλαου πρόκειται να διενεργηθεί στη Ρόδο τη Δευτέρα. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι η Αναστάζια βασανίστηκε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της, αναφέρουν πηγές από την Ελληνική Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα ασφυξίας και ό,τι έζησε τα τελευταία λεπτά της ζωής της θα φανεί από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, προσθέτουν. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, στο σώμα της γυναίκας από το Μπρέσλαου είναι ορατά πολλά σημάδια από χτυπήματα, μεταξύ των οποίων και στο πρόσωπό της».

To i.pl γράφει: «Βρέθηκε το πτώμα της Αναστάζια Ρουμπίνσκαγια. Η Πολωνή εξαφανίστηκε στην Ελλάδα στις 12 Ιουνίου. Ο Zbigniew Ziobro ανακοινώνει έρευνα».

Και εξηγεί: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Εισαγγελία του Βρότσλαβ θα διερευνήσει τον θάνατο της Αναστάζια Ρουμπίνσκαγια. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την τραγική είδηση την Κυριακή. Η σορός της 27χρονης βρέθηκε την Κυριακή στο ελληνικό νησί Κως. Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε ξενοδοχείο εκεί, είχε εξαφανιστεί στις 12 Ιουνίου».

Την ίδια στιγμή, το wroclaw.wyborcza.pl αναφέρεται και στην έρευνα που έχει διατάξει ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: «Διέταξα έρευνα», ενώ το tuwroclaw.com «δείχνει» τον Μπαγκλαντεσιανό σαν τον βασικό ύποπτο δολοφονίας της 27χρονης: «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Εδώ βρέθηκε νεκρή. Δολοφόνος και απαγωγέας από το Μπαγκλαντές».

«Ο Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε βήματα σχετικά με τον θάνατο της Αναστασίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές. Ο πολιτικός ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών» σημειώνει, από την πλευρά του το goniec.pl.

«Δολοφονία 27χρονης Πολωνής στην Ελλάδα. Πατέρας: Την εξαπάτησαν και περίμεναν μέχρι να νυχτώσει», γράφει η Onet Wroclaw, που φιλοξενεί συνέντευξη του πατέρα της.

Η μητέρα και ο φίλος της Αναστάζια Ρουμπίνσκα, η οποία αγνοείται στην Ελλάδα, εξακολουθούν να προσπαθούν να αναγνωρίσουν το πτώμα της. Ο πατέρας της κοπέλας, που γεννήθηκε στο Βρότσλαβ, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κόρη του απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. “Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί”, εξομολογείται».

«Νέα στοιχεία για τον θάνατο Πολωνής στην Κω. Υπάρχουν πλάνα από τον ύποπτο». Και εξηγεί: «Ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός Mega δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει έναν 32χρονο άνδρα που θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της 27χρονης Αναστάζια από το Βρότσλαβ. Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, φέρεται να προσπάθησε να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Mega είναι υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενός καταστήματος – συγκεκριμένα από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι. Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, “δείχνει ύποπτες κινήσεις” του 32χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία».

«Ο αδελφός αποχαιρετά την αγνοούμενη 27χρονη Αναστάζια με μια ανάρτηση. “Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί”», γράφει η Kobieta.

«Η εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκαγια στην Κω έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Πολωνία. Η κοπέλα εργαζόταν σε ένα από τα ξενοδοχεία και εξαφανίστηκε στις 12 Ιουνίου. Την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία βρήκε το πτώμα της νεαρής γυναίκας. Το πτώμα ανακαλύφθηκε σε θάμνους, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του βασικού υπόπτου. Ο αρραβωνιαστικός της Αναστασίας έκανε μια πολύ χαρακτηριστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αδελφός της Πολωνής, με τη σειρά του, την αποχαιρέτησε με πολύ συγκινητικά λόγια».

Διαβάστε επίσης:

Νησάκι Άιλσεϊ: Ο παράδεισος του καπνιστού ουίσκι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες (Videos)

Μακρόν: Ήπιε «μονορούφι» μπουκάλι μπύρας στα αποδυτήρια των πρωταθλητών ράγκμπι της Γαλλίας

Τόσκα Μασκ: «Αποφάσισα να κάνω παιδιά μόνη μου, με σπέρμα ανώνυμου δότη»

Keywords
Τυχαία Θέματα