Συγκινεί ο εγγονός Γερμανού Στρατιώτη: Δεν θα μείνω σιωπηλός στον αντισημιτισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση (VIDEO)

Με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, ο εγγονός ενός Γερμανού Στρατιώτη στη Θεσσαλονίκη, ο ποίος συμμετείχε στην εφαρμογή του σχεδίου των ναζί που είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό του 97% της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησε συγγνώμη για τις θηριωδίες στις οποίες συμμετείχε και ο παππούς του.

Από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, το μέρος από το οποίο χιλιάδες Εβραίοι ξεκίνησαν το τελευταίο τους ταξίδι με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,

ο Juergen Jauch, εξομολογήθηκε: «Ένας από τους παππούδες μου ήταν στρατιώτης στη Θεσσαλονίκη με τη Βέρμαχτ. Αυτό τον κάνει συνυπεύθυνο για τα εγκλήματα που οι Γερμανοί έκαναν εναντίον των Εβραίων και των Χριστιανών. Ως μέλος αυτής της πολεμικής ομάδας συμμετείχε ενεργά στη δολοφονία αθώων ανθρώπων. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορώ να επανορθώσω την αδικία, τη βία και τον θάνατο. Όμως στέκομαι μπροστά σας σπάζοντας τη σιωπή και φέρνοντας στο φως την αλήθεια» ανέφερε ο απόγονος του Γερμανού Στρατιώτη.

Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας καταχειροκροτούμενος: «Είμαι βαθιά λυπημένος για ότι έκανε η οικογένειά μου στους ανθρώπους εδώ. Αγαπώ το Ισραήλ και τους Εβραίους και δεν θα παραμείνω σιωπηλός στον αντισημιτισμό και στην κοινωνική περιθωριοποίηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα