Νέα Φιλαδέλφεια: «Ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν είχε έρθει σε μάχη μαζί του» – Τι λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης (Video)

Ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη φαίνεται να μην έχει έρθει νωρίτερα σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις.

Όπως είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, «κατά την διάρκεια της σύρραξης φαίνεται από τις κάμερες ότι κάποιοι πλησίασαν και χτύπαγαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε την μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη».

Παράλληλα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός πρόσθεσε ότι «τα τηλέφωνα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Έχουμε

όμως μόνο τα στίγματα.

Δεν μπορούν να ανακτηθούν οι συνομιλίες, όμως μπορείς να δεις ποιος μίλησε με ποιον και πού ήταν εκείνη την ώρα. Από τις κάμερες φάνηκε ότι τον χτύπαγαν (σ.σ.: τον Κατσουρή). Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι πλησίασαν.

Σχολιάζοντας τα λάθη που έγιναν από την πλευρά της Αστυνομίας παραδέχθηκε ότι «έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛ.ΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός, αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μία ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις».

«Θέμα ημερών η ταυτοποίηση των δραστών»

Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του αδελφού του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι θέμα ημερών για να καταλήξουν στην ταυτοποίηση των δραστών και των συνεργών τους».

Μιλώντας για την ανακριτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη υπενθύμισε ότι το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες. «Είναι σφόδρα πιθανό να μην προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεση εντός των ορίων της προσωρινής κράτησης για όποιους κρίνει το δικαστικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή για πάνω από 6 μήνες» σημείωσε, λέγοντας ότι το σύνηθες είναι να μην προλαβαίνει η δικαιοσύνη να εκδικάσει μια υπόθεση όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι και μάλιστα είναι και αλλοδαποί, που συνεπάγεται και μετάφραση όλων των εγγράφων.

Eλπίδα στα κινητά

Ή ήταν… τυχεροί ή… γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας οι Κροάτες χούλιγκανς και οι συνεργοί τους που δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη.

Λίγες ώρες μετά το σοκαριστικό βίντεο που αποτυπώνει την επίθεση που δέχθηκε ο 29χρονος με ρόπαλο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στη δημοσιότητα ‘έρχεται ακόμη ‘ηρθε ένα ακόμα βίντεο. Σε αυτό – τοεξασφάλισε ο ΣΚΑΪ – φαίνεται το σημείο όπου φέρεται να δέχθηκε τη μαχαιριά το θύμα, ένα σημείο που χαρακτηρίζεται ως «τυφλό», μιας και εκεί δεν υπάρχουν κάμερες.

Πηγές της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν ότι είναι μεν σε εξέλιξη οι έρευνες για εκείνον που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο σε βιντεο .

Το τατουάζ στον λαιμό

Φαίνεται να υπάρχει ένα άτομο με τατουάζ στον λαιμό και άλλοι που έχουν και στα χέρια (κάτι επίσης κοινό όμως σε πολλούς συλληφθέντες) και προσπαθούν από εκεί να φτάσουν πιο κοντά στους δράστες και στο άτομο που μαχαίρωσε το θύμα.

Οι ειδικοί της ΓΑΔΑ προσπαθούν από την ανάλυση των πλάνων να ξεχωρίσουν ρούχα κλπ. που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Θα «μιλήσουν» τα κινητά;

Ετσι, το ενδιαφέρον των Αρχών στρέφεται προς τα κινητά τηλέφωνα. Η ασφάλεια κατέσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα φονικά επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει κι από φωτογραφικό ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομείο Σωτηρία: Αυτοκτόνησε ασθενής – Έπεσε από το δεύτερο όροφο

Καιρός: Εξασθενούν τα μελτέμια και ανεβαίνει ο υδράργυρος – Πού θα φτάσει τους 36 βαθμούς (Video)

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι κάμερες δεν «έπιασαν» τ

Keywords
Τυχαία Θέματα