Το Politico, τα νησιά και η κατάρρευση του ΕΣΥ

Πρώτο θέμα στην κεντρική σελίδα του έκανε το Politico τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της Ελλάδας, ιδίως, δε, στα νησιά, όπου ελάχιστοι γιατροί και υγειονομικοί καλούνται να ανταποκριθούν στις υπερβολικά αυξημένες ανάγκες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Το ρεπορτάζ του Politico χοντρικά έλεγε «πηγαίνετε στα όμορφα ελληνικά νησιά για διακοπές, αλλά φροντίστε να μην… αρρωστήσετε» και φαίνεται ότι η πραγματικότηκα δικαιώνει τον

τίτλο του δημοσιεύματος, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γιατρών και υγειονομικών που παραιτούνται εξαντλημένοι και μπαϊλντισμένοι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχουν παραιτηθεί από το ΕΣΥ περίπου 15 γιατροί, συνοδεύοντας τις παραιτήσεις τους με καταγγελίες για εξαντλητικλές ώρες εργασίας, απαξίωση του συστήματος και πλήρη απουσία κινήτρων για τους γιατρούς και υγειονομικούς της χώρας για να εργαστούν στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ εντός της τετραετίας, ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται διαρκώς όλο και πιο δύσκολα…

Διαβάστε επισης

Ανέβηκε στην πίστα ο Λοβέρδος – Έπαιξε ντραμς σε πανηγύρι στη Φωκίδα (Video)

«Αττική Μπροστά» με… Νίκο Χαρδαλιά

Στο «απυρόβλητο» η οπαδική βία

Keywords
Τυχαία Θέματα