Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για σύλληψη έξι διακινητών – Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης (Videos)
Στην σύλληψη έξι διακινητών, οι οποίοι φαίνεται ότι βρίσκονται ανάμεσα στους 104 διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο, προχώρησαν οι αρχές.
Αυτήν την πληροφορία μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (15/6), επικαλούμενο πηγές από το Λιμενικό, το Open.
Ένας από αυτούς είναι και ο κυβερνήτης, ο οποίος μιλούσε άπταιστα αγγλικά και επικοινωνούσε με το Λιμενικό Σώμα για πάνω από 10 ώρες.
Σημειώνεται πως 79 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ οι πληροφορίες
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.
Σημειώνεται ότι όσοι έχουν διασωθεί είναι μόνο άντρες, ηλικίας 16-40 ετών ενώ τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν κυρίως υποθερμία, λιποθυμικά επεισόδια, υπογλυκαιμικά επεισόδια αλλά και πνευμονίες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν ιδίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.
Έχουν ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.
Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.
Κλιμάκια της αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του στρατού, του δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.
Σε χώρο μπροστά στο λιμάνι στήθηκαν σκηνές από οργανώσεις αρωγής, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αποθήκες του λιμανιού της πόλης, όπου τους παρέχονται φαγητό, κουβέρτες και άλλα είδη.
Πιθανόν σήμερα θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας.
Αναζητούν τους συγγενείς τουςΑγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο.
Ο Μάλεκ από τη Συρία που εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 μέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.
Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο. Όπως είπε, ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.
Διαβάστε επίσης:
Καιρός σήμερα: Συνεχίζονται οι βροχές – Επιδείνωση από αύριο, Παρασκευή (Videos)
Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
Τρόλεϊ: Στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εθνικό πένθος σήμερα – Τι ισχύει για σχολεία, Πανεπιστήμια, Δημόσιο
- Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη
- «Βαρύ» έγγραφο οδηγεί εσπευσμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ στο Στόλο
- Σοκαριστική εικόνα: Αδειο από τουρίστες στα μέσα Ιουνίου το αεροδρόμιο του Ηρακλείου
- Καιρός: Έρχεται ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας - Πότε αναμένεται το καλοκαίρι
- Μισθολόγιο Δημοσίου: Αυξήσεις δύο ταχυτήτων – Τι κερδίζουν οι χαμηλόμισθοι
- Το ναυάγιο της Πύλου γροθιά στο στομάχι των παχύδερμων της Ευρώπης και της χώρας μας!
- Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη (videos)
- Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτό είναι το πρόσωπο της τραγωδίας - Εκατοντάδες γυναικόπαιδα αγνοούνται
- Δύο στα δύο για την Εθνική
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη (videos)
- Αλέξης Τσίπρας: Η τρίτη φορά που «άκουσε» τον… Βενιζέλο
- Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει να ζητά ευμεγέθη Κοινοβουλευτική Ομάδα στην επόμενη Βουλή
- Πες Μελμπά, το παγωτό θρύλος μιας άλλης εποχής
- ΣΥΡΙΖΑ: Tα τρία επίπεδα της εκλογικής στρατηγικής της Κουμουνδούρου
- Μεσόγειος: Γιατί πνίγονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες
- MasterChef: Ο Ηλίας Κιαζόλι ειρωνεύεται τον Μότο-Μότο – «Γιατί έχεις βάλει ότι είσαι σεφ;» (video)
- Τρόλεϊ: Στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00
- Ζωγράφου: Εμπρηστικός μηχανισμός σε γραφεία του ΕΦΚΑ (Video)
- Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για σύλληψη έξι διακινητών – Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης (Videos)
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου
- MasterChef: Ο Ηλίας Κιαζόλι ειρωνεύεται τον Μότο-Μότο – «Γιατί έχεις βάλει ότι είσαι σεφ;» (video)
- Καιρός σήμερα: Συνεχίζονται οι βροχές – Επιδείνωση από αύριο, Παρασκευή (Videos)
- Τελευταίο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία – Προτελευταίο μάθημα Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ
- Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη (videos)
- Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης
- Εκλογές 2023: Προς αναβολή το debate – Συνεδριάζει στις 11:00 η διακομματική
- Τρόλεϊ: Στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00
- Ζωγράφου: Εμπρηστικός μηχανισμός σε γραφεία του ΕΦΚΑ (Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Περιφέρεια Αττικής: Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους
- Στην Καλαμάτα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
- Ερντογάν: Η επιρροή της Τουρκίας είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά της
- MasterChef -τελικός: Η διαφορετική έναρξη λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο
- Τα ιταλικά ΜΜΕ ρίχνουν ευθύνες για την τραγωδία στις ελληνικές Αρχές και τη Frontex
- Σεισμός 6,2 βαθμών στις Φιλιππίνες
- Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις
- “Τρία γουρουνάκια”, μια “δημιουργική κουζίνα” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Σοβαρά επεισόδια σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο - Επιτέθηκαν σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους
- Ναυάγιο στην Πύλο: Οι έρευνες διάσωσης συνεχίζονται με τον καιρό «αντίπαλο» - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή