Μετρό: Έτοιμος για το ταξίδι στην Αθήνα ο μετροπόντικας για τη νέα Γραμμή 4 (Video)

Έτοιμος για το ταξίδι στην Ελλάδα ο μετροπόντικας για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό.

Μπορεί η Αθήνα να έχει πολλά χρόνια να δει νέους μετροπόντικες καθώς στις τελευταίες επεκτάσεις χρησιμοποιήθηκαν μεταχειρισμένα ΤΒΜ, όμως εφόσον έκανε το βήμα, υπόσχεται υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως αναφέρει

το ypodomes.com.

Τα ΤΒΜ κατασκευάστηκαν και συναρμολογήθηκαν στο εργοστάσιο της Herrenknecht AG στη Γερμανία.

Έχουν μήκος 100 μέτρα και διάμετρο που ξεπερνά τα 9 μέτρα. Το βάρος τους είναι 1.500 τόνοι ανά μηχάνημα και διαθέτουν ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η σχετική τεχνολογία.

Το σημαντικότερο για την Αθήνα είναι πως τα δύο μηχανήματα έχουν ειδικά διαμορφωμένες μηχανές με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν για πρώτη φορά μηδενική όχληση κατά τη διάρκεια της διάνοιξη της σήραγγας της νέας γραμμής 4.

Η γραμμή 4 του μετρό

Το τμήμα Α’ της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), έχει μήκος περίπου 13 χλμ, και με δεκαπέντε υπόγειους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

Το πρώτο αυτό τμήμα της Γραμμής 4 εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 341.000 επιβάτες ημερησίως για το έτος 2030. Το εν λόγω τμήμα έχει σχεδιασθεί με σκοπό:

      -Την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης (Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή)

      – Τη συμπληρωματική εξυπηρέτηση του κέντρου της Αθήνας με 3 νέους σταθμούς (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι)

      – Την εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Παίδων, Λαϊκό, κλπ.), Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, και πολλά σχολεία), Δικαστήρια – πρώην σχολή Ευελπίδων και Οργανισμούς ή Υπουργεία

      – Την αύξηση της δικτύωσης των γραμμών του Μετρό με δυο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός) και την αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού (Σύνταγμα, Ομόνοια, κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης

Αλεποχώρι: 70χρονος πυροβόλησε παιδιά που μπήκαν στην αυλή του – «Τους πέρασα για κλέφτες»

Βόλος: Επιτέθηκε στον σύζυγό της με… ανεμιστήρα

Θρησκευτικά: Δικαίωμα απαλλαγής και για τους ορθόδοξους μαθητές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετρό, Έτοιμος, Αθήνα, Γραμμή 4 Video,metro, etoimos, athina, grammi 4 Video