Με πολιτιστικό πρόσημο το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 – Νέες εκπομπές για τα παιδιά και (μία) για το βιβλίο (photos)

Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα είναι στον τηλεοπτικό αέρα το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 για τη νέα σεζόν, το οποίο είναι μοιρασμένοι σε τέσσερις μεγάλες ενότητες: Πολιτισμός, Ψυχαγωγία, Παιδιά, Ντοκιμαντέρ/Κινηματογράφος.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι πολιτιστικές εκπομπές και οι εκπομπές λόγου.

Μεταξύ αυτών η νέα εκπομπή «Η λέσχη του βιβλίου» (κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:55) που θα παρουσιάζει κλασικά έργα που σφράγισαν την ιστορία του ανθρώπινου

πνεύματος με τον αφηγηματικό τους κόσμο, τη γλώσσα και την αισθητική τους.

Η εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Την επιμελείται και θα παρουσιάζει ο διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης, συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Στην κατηγορία ψυχαγωγία περιλαμβάνονται οι εκπομπές «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, «Μαμά-δες» (πρεμιέρα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 17:00) με την ηθοποιό Τζένη Θεωνά, το «Κάτι γλυκό» με τους Κρίτωνα Πουλή, Λένα Σαμέρκα και Άλκη Μουτσάη, «Πλάνα με ουρά» με την Τασούλα Επτακοίλη και «Η αυλή των χρωμάτων» με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου.

Στην ΕΡΤ2 συνεχίζει φέτος το τηλεπαιχνίδι «Δες και βρες», που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται καθημερινά στις 13:00. Με τον Νίκο Κουρή.

Βόλτες σε μουσεία μέσα από κινούμενα σχέδια

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εκπομπές που είναι αφιερωμένες στις μικρότερες ηλικίες των τηλεθεατών και θα μεταδίδονται σε καθημερινή βάση, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ξεχωρίζει η παραγωγή η εκπομπή «Γέγονε – Μέσα στο μουσείο» που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 09:45 και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μια νέα ελληνική παιδική σειρά stop motion animation που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια πρώτη επαφή των παιδιών με τα μουσεία, μέσα από μια ψυχαγωγική αφήγηση, αλλά και να τροφοδοτήσει συζητήσεις ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, αλλά και μέσα σε μουσεία και σχολεία.

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κάθε μουσείου, έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικά – αντιπροσωπευτικά από το καθένα.

«Τo «Γέγονε» φέρνει τα παιδιά κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά, ξεκλειδώνει τη φαντασία τους, αλλά και τις πόρτες του κάθε μουσείου», υπογραμμίζει η ΕΡΤ.

Στα παιδικά και η νέα ελληνική παιδική εκπομπή «Λάχανα και Χάχανα» που θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 09.00. 

Ντοκιμαντέρ και ταινίες

Η ΕΡΤ2 θα μεταδίδει καθημερινά, ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για τη φύση και το περιβάλλον, την τεχνολογία και την επιστήμη, για τη γαστρονομία, τα ταξίδια, τη μαγειρική κ.ά..

Ανάλογο σχεδιασμό έχει κάνει για προβολή ταινιών τους ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου, στον οποίον περιλαμβάνονται σε ξένες σειρές μυθοπλασίας.

Διαβάστε επίσης:

Εκπομπή με… διαφορά ώρας στην ΕΡΤ1 – Από το άλλο ΣΚ

Τηλεθέαση: Μεγαλύτερο το μερίδιο του Μακεδονία TV από των ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3

GNTM 5: Χωρίς τη Σοφία Χατζηπαντελή τα επόμενα επεισόδια (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα