Μαρινάκης: «Οι μισθοί θα αυξηθούν, οι φόροι θα μειωθούν»

Σε διαβεβαιώσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επαναλαμβάνοντας ότι οι μειώσεις φόρων σταδιακά θα μειώνονται και αντίστοιχα θα αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά πως «θα συνεχίσει να μεγαλώνει η πίτα, με διαρκείς μειώσεις φόρων και σταδιακά θα αυξάνονται, όπως έχουμε υποσχεθεί, οι μισθοί και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο

τομέα. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί έχουμε προγράμματα απασχόλησης, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 300% με τη νέα ΔΥΠΑ».

Όπως υποστήριξε, «σε αυτές τις εκλογές νομίζω ότι κέρδισε η αλήθεια, κέρδισε η κοινή λογική, κέρδισε η ενότητα» και πρόσθεσε πως η χώρα άρχισε να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα με πάρα πολύ μεγάλες θυσίες των πολιτών και υπομονή, αλλά και πολύ συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως η εντολή που έλαβε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τόσο ισχυρή «που είναι το μόνο μας μέλημα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να συνεχίσουμε να λύνουμε προβλήματα – γιατί τα προβλήματα παρέμειναν, δεν σβήνονται με ένα εκλογικό αποτέλεσμα – και να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, είτε μας ψήφισαν είτε όχι».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «επειδή η ιστορία δεν είναι καλό να επαναληφθεί, μαζί με τον κ. Τσίπρα, που αποχώρησε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουμε να αποχωρήσει και η διγλωσσία. Δηλαδή άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε στη συνέχεια. Και βέβαια η τοξικότητα. Γιατί, δυστυχώς, αν κάτι μας έμεινε και ειδικά σε μας τους νεότερους, είναι ότι ποτέ δεν στάθηκε απέναντι στην τοξικότητα. Δεν ήταν πάντοτε αυτός που την εξέφραζε, αλλά στελέχη του πολλές φορές, τα οποία ουδέποτε τα έβαζε έστω στη θέση τους, κανέναν από αυτούς που μίλησαν τοξικά, που μίλησαν για προγραφές δημοσιογράφων, που κατηγόρησαν οικογένειες, συζύγους, συγγενείς του πρωθυπουργού, των υπουργών».

Σχολιάζοντας συνολικά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία λογική – το είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όποιος χάνει, φεύγει. Και μάλιστα έχουμε άμεσες διαδικασίες εσωκομματικές, εσωτερική κριτική. Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά, και μέσα από πολύ δύσκολες στιγμές, στο παρελθόν. Γιατί δεν είναι πάντοτε τα εκλογικά αποτελέσματα για μία παράταξη νικηφόρα».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως στη ΝΔ «μας ενδιαφέρει να έχουμε μία ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά μία αντιπολίτευση πολιτική. Μία αντιπολίτευση που θα μας κάνει σκληρή κριτική, προφανώς, θα λέει τις δικές της προτάσεις, προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε πάντα – αυτός είναι και ο ρόλος της αντιπολίτευσης – αλλά μία αντιπολίτευση που να μην κάνει αντιπολίτευση στην χώρα, να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς, κάτι που είδαμε δυστυχώς να γίνεται στα προηγούμενα χρόνια. Και θα αποδέχεται – και εδώ είναι και η πρωτοβουλία η νομοθετική για την κοστολόγηση των προγραμμάτων, είναι μία κατάκτηση των προηγούμενων εκλογών – ότι όταν έξω είναι μέρα, είναι μέρα».

Αναφερόμενος στη διεύρυνση της ΝΔ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος σε ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, να μην είχαν ασχοληθεί ούτε μία μέρα με την πολιτική.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ, είπε πως είναι πλήρως κοστολογημένο, και είναι εξασφαλισμένοι οι πόροι για όλη την τετραετία συνολικά, και τόνισε ότι βασίζεται σε πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί στην προηγούμενη τετραετία και αρχίζουν και υλοποιούνται.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε αύξηση χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος αφού διπλασιάστηκαν, τα χρήματα τα οποία διακινήθηκαν ηλεκτρονικά στη χώρα μας, ενώ θα δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία.

Για τα ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία διαλόγου, ενώ υπάρχει μια σταδιακή μείωση των εντάσεων και των προκλήσεων και από την προεκλογική περίοδο. «Από κει και πέρα, όμως, εμείς επιμένουμε ότι δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες. Αυτό το ενσαρκώνει πλήρως ο πρωθυπουργός, ο οποίος εκπροσωπεί, νομίζω, τη χώρα επάξια», πρόσθεσε.

Τέλος, για το μεταναστευτικό τόνισε ότι έχει δοθεί σκληρή μάχη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την κυβέρνηση εξηγώντας: «Πρώτον, γιατί η Ελλάδα έχει σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι. Τον φράχτη που κάποιοι υπονόμευσαν στο εξωτερικό, εμείς θα συνεχίσουμε να τον επεκτείνουμε. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Κάποτε, όχι πολύ μακριά, στα νησιά μας ήταν 40.000 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι και στοιβαγμένοι. Τώρα είναι, σε ανθρώπινες συνθήκες , 4.000. Οι εκκρεμείς αιτήσεις έχουν μειωθεί κατά 90%. Σημαντικές όλες αυτές οι κινήσεις, όμως πρέπει και η Ευρώπη να αλλάξει ρότα. Και οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας με τις χώρες του Νότου, με προσωπική σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από τούρκο υπουργό: Αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα»

Εκτός Βουλής ο Καστανίδης – Κρατά την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη οι παρασκηνιακές διεργασίες για εκλογή νέου αρχηγού – Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης,marinakis