Γαλλία – Mαρτυρία επιβάτη «καίει» τον αστυνομικό: Είπε «πυροβολήστε τον»

Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ «καίει» τους αστυνομικούς, ενώ η οργή στη Γαλλία ξεχειλίζει για 5η μέρα και το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης παραμένει ανοιχτό.

Αναφερόμενος στις μοιραίες στιγμές, ο τρίτος επιβάτης του ΙΧ υποστήριξε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο.

«Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε “σβήσε

τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω”. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου το βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει “μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι”», περιέγραψε.

«Ο δεύτερος αστυνομικός λέει “πυροβολήστε τον”. Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα», είπε.

Ο συνοδηγός, επίσης 17 ετών, δεν έχει παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη, κι ο ίδιος λέει ότι θα το πράξει αππ Δευτέρα.

Ανέφερε ότι θα παραβρεθεί στην κηδεία του φίλου του που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Περισσότερες από 1.300 συλλήψεις – Αριθμός ρεκόρ

Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν τη νύχτα που πέρασε, την τέταρτη διαδοχική κατά την οποία σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μετά το θάνατο, την Τρίτη, ενός εφήβου από πυρά αστυνομικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη νύκτα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Παρά την ανάπτυξη περίπου 45.000 αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής με τεθωρακισμένα οχήματα, κτήρια και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 471 προσαγωγές.

Στη Μασσαλία, νεαροί εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας.

«Σκηνές λεηλασίας και βίας είναι απαράδεκτες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε Λυών, Στρασβούργο και Γκρενόμπλ αναφέρθηκαν λεηλασίες καταστημάτων και συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Σάντσεθ – Μυστικό ταξίδι από τον επικεφαλής της CIA

Γαλλία: Φλέγεται η χώρα από τις ταραχές – 1000 συλλήψεις τη νύχτα

Ινδία: Κόλαση φωτιάς σε λεωφορείο – 25 νεκροί, 8 τραυματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία – Mαρτυρία, Είπε,gallia – Martyria, eipe