ΕΛ.ΑΣ.: «Χτύπημα» σε δίκτυο trafficking – Διάσωση 51 γυναικών

Στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικού δικτύου εμπορίας γυναικών, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αμαρυλλίς», σε Αττική και Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν 11 μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Παράλληλα διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες, κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα 48 υπήκοοι Κολομβίας,

2 Βενεζουέλας και 1 Αλβανίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες είχαν οικοδομήσει δίκτυο εντοπισμού γυναικών, τις οποίες έπειθαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αποσπώντας τη συναίνεση τους, με απατηλά μέσα και ψευδείς υποσχέσεις, για παροχή εργασίας με υψηλές απολαβές και υπό καλές συνθήκες.

Με τον τρόπο αυτό τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα και τις μετέφεραν σε οίκους ανοχής, όπου τις εκμεταλλεύονταν καθημερινά, χωρίς ρεπό.

Χαρακτηριστικό της σκληρότητας με την οποία φέρονταν στις γυναίκες – θύματα ήταν ότι, όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ή κατά την εμμηνορρυσία, προέβαιναν σε απειλές σε βάρος τους, με αφαίρεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, εξευτελισμούς και την επιβολή προστίμων ύψους 100 ευρώ.

Τα κέρδη που αποκόμιζε το κύκλωμα από τη δράση του ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική. Μάλιστα, για να μπορέσουν να νομιμοποιήσουν τα έσοδα τους τα μέλη του είχαν προσχωρήσει στη σύσταση τριών εταιρειών, μέσω των οποίων προσπαθούσαν να αποκρύψουν την προέλευση των χρημάτων που αφειδώς ξόδευαν, διάγοντας πολυτελή βίο.

Καταλυτική συνδρομή στην επιχείρηση για την εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου υπήρξε η παρουσία εκπροσώπων της INTERPOL, της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα), καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «OUR GREECE» και «Α21».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων, της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της πρόληψης και καταστολής από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται 4 ακόμη άτομα του διεθνικού δικτύου, τα οποία αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο χειρουργείο ο 13χρονος που παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό

Γαύδος: Έξαλλοι οι γυμνιστές με την απαγόρευση γυμνισμού στο Σαρακήνικο

Ξάνθη: Νεκρός ερασιτέχνης ψαράς στο Πόρτο Λάγος

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛ ΑΣ, Χτύπημα, – Διάσωση 51,el as, chtypima, – diasosi 51