Μακεδονικό: Το Μαξίμου αφήνει τον ανένδοτο των Γεωργιάδη – Πλεύρη και υιοθετεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεχίζεται το αλαλούμ στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι διγλωσσία των κυβερνητικών στελεχών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. 

Την στιγμή που ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου εμφανίστηκε απολογητικός απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο Θάνος Πλεύρης ονειρεύεται να γύρναγε την εποχή πριν από την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να καταγγείλει τη συμφωνία, αν τα Σκόπια επιμείνουν στην προκλητική τους στάση.

Γύρω από αυτές τις πολλές και διαφορετικές απόψεις, το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει εφεύρει πολλές ερμηνείες με επικρατέστερη αυτή που θέλει τα στελέχη της ΝΔ να επιχειρούν να προσεγγίσουν με τις απόψεις τους όλες τις τάσεις της ΝΔ. 

Από την πιο ακραία που εκφράζει ο Θανάσης Πλεύρης, την πιο επιθετική που αγγίζει τους ψηφοφόρους της πατριωτικής δεξιάς, αλλά και την στάση των κεντροδεξιών που ακουμπάει με όσα λέει ο Βασίλης Οικονόμου. 

Άλλοι πάλι, θεωρούν ότι πίσω από αυτή την πολυφωνία δεν κρύβεται κανένα σχέδιο. Η Βαβέλ των απόψεων που υπάρχει γι αυτό το θέμα δείχνει το πώς εκλαμβάνουν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος την όλη ιστορία. 

Για παράδειγμα, ο Βασίλης Οικονόμου – μετά και την διαφοροποίηση και της Ντόρας Μπακογιάννη  -απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σε τηλοπτική εκπομπή στο Action 24 και στην ερώτηση εάν η ΝΔ χρωστάει μία συγνώμη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «κάποιες φορές στη ζωή, ίσως χρειαστεί να πεις και συγγνώμη, δεν έχει κανείς το αλάθητο».

Πρόσθεσε πάντως στη συνέχεια: «Για να δούμε όμως αν δικαιούται συγγνώμη ή αυστηρής κριτικής, την οποία εξέλαβε από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Βαθμολογία μας δίνει ο κόσμος, ο οποίος απέρριψε στην ουσία αυτή την κακή συμφωνία».

Χθες εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης “άδειασε” τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις των δύο στελεχών της ΝΔ. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτά αποτελούν προσωπικές απόψεις και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμα ότι η συμφωνία “δεν καταργείται, δεν καταγγέλλεται. Θα αξιολογήσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας” σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, όταν ήταν αντιπολίτευση και ψηφιζόταν στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – παρέπεμψε και στη σχετική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη-, υπενθύμισε ότι εξαρχής τη θεωρούσε ως μια «κακή» συμφωνία, την είχε καταψηφίσει και είχε καταθέσει και πρόταση δυσπιστίας κατά της τότε κυβέρνησης. 

Υπενθύμισε πάντως ότι ο νυν πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι αν η συμφωνία ψηφιστεί, η κυβέρνησή του θα την εφαρμόσει, στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για τελικό Κυπέλλου: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης η απουσία φιλάθλων από το Πανθεσσαλικό στάδιο

Opinion Poll: «Κλειδί» το ποσοστό των αναποφάσιστων – Ποια η δυναμική των κομμάτων – Πού θα κυμανθεί η αποχή

Κασσελάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβεί το 20%, τα πάντα αλλάζουν από την επόμενη μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα