Λιάκος: Ρεαλιστική λύση η επιμήκυνση λήξης του χρέους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεαλιστική λύση για την διευθέτηση του χρέους αποτελεί η επιμήκυνση της λήξης του χρέους σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σχετικά με το δημόσιο χρέος, ο Δημήτρης Λιάκος είπε ότι η επιδίωξη πρωτογενών πλεονασμάτων με το μοντέλο του παρελθόντος, δηλαδή με

βάση την κατανάλωση εισαγωγών με δανεικά, θα μας οδηγήσει στο ίδιο σημείο και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει η επιμήκυνση της λήξης του χρέους, επειδή έτσι θα «δημιουργήσουμε πιο ομαλά δημοσιονομικά μονοπάτια».

Εξάλλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημείωσε παράλληλα πως «όσο συζητάμε με τους θεσμούς υπάρχει ενδιαφέρον και από την δική τους πλευρά για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά την διαχείριση και την εξεύρεση λύσης. Τις αναζητούμε και για το συσσωρευμένο ιδιωτικό χρέος, που πρέπει να μειωθεί». Πρόσθεσε μάλιστα πως «πρέπει να δείξουμε θάρρος ως πολιτικό σύστημα, πρέπει να πούμε πόσα μπορείς να πάρεις και πόσα να ρυθμίσεις» ενώ ανέφερε πως το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και είναι πανευρωπαϊκό θέμα.

Ο Δημητρης Λιάκος αναφέρθηκε και στη μετα-μνημονιακή εποχή σημειώνοντας πως για το κρίσιμο αυτό ζήτημα χρειάζεται πολιτική συνεννόηση και λέγοντας πως πως χρειάζεται να γίνει μια το θέμα μια σοβαρή συζήτηση.

Δημήτρης Λιάκος2o Οικονομικό Φόρουμ ΔελφώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα