Σημίτης: Το Grexit πλανάται ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειάζεται μια σοβαρή Ελλάδα» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην τοποθέτηση του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πάνω από την Ελλάδα «το Grexit πλανάται ακόμα, αυτή είναι η αλήθεια» ενώ σημείωσε πως σε βάρος της χώρας μας εξακολουθεί να υφίσταται έλλειμμα

εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη βρισκόμαστε στο τρίτο μνημόνιο και ακόμα αντιμετωπίζουμε προβλήματα που θα έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα με τον πρωην πρωθυπουργό να φέρνει ως παραδείγματα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Κώστας Σημιτης ανέφερε πως στην κυβέρνηση νομίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω ευρωπαϊκών εκλογών και η σκληρή στάση θα έχει αποτελέσματα. «Διαφωνώ εξ ολοκλήρου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα υπάρξει υποχώρηση από τους ευρωπαίους. Οι χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο δεν θα διακινδυνεύσουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα κάνοντας υποχωρήσεις. Έτσι, η Ελλάδα πρέπει να επιδώξει πρώτα από όλα να υπάρξει εμπιστοσύνη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σημίτης «τι άλλο από έλλειψη εμπιστοσύνης σημαίνει ο μικρός αριθμός ξένων επενδύσεων στη χώρα, ή το γεγονός της συνεχούς αύξησης του επιτοκίου, που θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα αν θέλει να δανεισθεί από τις αγορές;».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα «έλλειψης ενός δικού μας αναπτυξιακού μοντέλου», σημειώνοντας πως με τις συνεχείς κωλυσιεργίες της Αθήνας οι δυνατότητες επανάκαμψης «μειώνονται συνεχώς και ο αναγκαίος χρόνος για την επάνοδο στην ομαλότητα αυξάνεται όλο και περισσότερο».

Σχετικά με την Ε.Ε. ο Κώστας Σημίτης στάθηκε στο πρόβλημα της «δομικής ανισορροπίας» που τη χαρακτηρίζει. «Ο Βορράς πραγματοποιεί πλεονάσματα και ο Νότος ελλείμματα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ως εκ τούτου, τόνισε, πως αν δεν αρθεί αυτή η αδυναμία «οι κρίσεις στην Ένωση θα έρχονται και θα επανέρχονται».

Κώστας ΣημίτηςGrexitΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα