Λειτουργία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση σε νέο κινητό;

ΚΟΣΜΟΣ

 

Εν μέσω του εμπορικού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η εταιρεία Huawei κατηγορήθηκε από την Ουάσιγκτον σε πολλές περιπτώσεις για φερόμενη κατασκοπεία που πραγματοποιεί με τις συσκευές της.

Οι κατηγορίες των ΗΠΑ κατά της Huawei για κατασκοπεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά τώρα μια νέα

λειτουργία του κινητού τηλεφώνου P40 της κινεζικής εταιρείας, θα μπορούσε ίσως να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Gizmochina, στο επίκεντρο βρίσκεται μία ασύρματη τεχνολογία μετάδοσης ήχου.

Δεν πρόκειται για την αποστολή μουσικής σε ένα ακουστικό «bluetooth», όπως συμβαίνει με σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ως ξεχωριστό μικρόφωνο που μεταδίδει την εγγραφή σε ασύρματα ακουστικά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτή η λειτουργία προορίζεται για να μπορούν οι συσκευές P40 και μελλοντικές συσκευές της Huawei να χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ενός μωρού, αλλά και ως μικρόφωνο για ξεναγούς και για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδέσουν τη συσκευή με ένα ασύρματο ηχείο.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν ότι το κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να «ακούσει» συνομιλίες από άτομα σε άλλα δωμάτια ή από συναδέλφους στην εργασία.

Προς το παρόν αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο P40, αλλά πιθανότατα αυτή η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στις μελλοντικές συσκευές της κινεζικής μάρκας.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα