Κορωνοϊός: «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις» λέει η Πελώνη (Video)

Για μια ακόμα φορά, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις», ουσιαστικά διαψεύδοντας τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο υπουργός αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο, και εξήγησε ότι το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα. Τόνισε, δε, ότι «το

πλαίσιο αναφορικά με τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω, αυτό, που έχει ανακοινωθεί αφορά στις ιδιωτικές δομές, όπως οι Οίκοι Ευγηρίας και προβλέπουν αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών για όλους όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν».

Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, καθώς τώρα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας την ασπίδα του εμβολίου, το οποίο είναι δωρεάν και άμεσα προσβάσιμο σε όλους. «Και έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό μας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο έναντι του οποίου οι ανεμβολίαστοι μπορεί να λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «είναι λοιπόν χρέος όλων -κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, συλλογικών φορέων- να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν της επιστήμης και της λογικής προκειμένου να πειστούν όσοι συμπολίτες μας διατηρούν επιφυλάξεις για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές: “Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε”. Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν».

Όσον αφορά στην πορεία του εμβολιασμού, είπε ότι «μέχρι σήμερα έχουν γίνει 9.480.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 5.330.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μια δόση και περισσότεροι από 4.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών».

Διαβάστε επίσης

Κατασκηνώσεις: Με αυστηρότερα μέτρα η είσοδος και παραμονή των παιδιών

Κορωνοϊός: Ζοφερή πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.000 κρούσματα ως τον Δεκαπενταύγουστο (video)

Γεωργιάδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Δεν θα θεσπιστεί γενικός κανόνας απολύσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Πελώνη Video,koronoios, peloni Video