ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία για παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας

Τροπολογία για την παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αναστολή μέχρι την 30η Ιουνίου 2022 κάθε πλειστηριασμού που αφορά ακίνητο που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του οφειλέτη, εφόσον η αντικειμενική αξία αυτού δεν υπερβαίνει τις διακόσιες ογδόντα χιλιάδες

(280.000) ευρώ.

Η πρωτοβουλία της σύνταξης και κατάθεσης της τροπολογίας είναι των βουλευτών Αλεξιάδη Τρύφωνα, Παπανάτσιου Αικατερίνης, Κουρουμπλή Παναγιώτη, Μαμουλάκη Χαράλαμπου, Ξανθόπουλου Θεόφιλου, Φλαμπουράρη Αλέξανδρου και Χαρίτση Αλέξανδρου.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η διαχείριση της πανδημικής κρίσης και ως συνέπεια αυτής, η βαθιά οικονομική ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων, έχουν επιφέρει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και δυσχέρειες σε χιλιάδες πολίτες οδηγώντας τους στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν έχουν επανέλθει στην κανονικότητα. Οφειλέτες που στάθηκαν όρθιοι κατά τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, βρίσκονται σήμερα χωρίς δική τους υπαιτιότητα σε προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων, αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Υποχρέωση δε κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η με κάθε τρόπο θωράκιση της κύριας κατοικίας όλων των νοικοκυριών. Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση καθίσταται άκρως αναγκαία, καθόσον με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας».

Διαβάστε επίσης

Έμπλεξαν τις γραμμές τους στην κυβέρνηση με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις απολύσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στη Βουλή την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση επενδύει στην πτώχευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κατέθεσε,syriza, katethese