Κορωνοϊός – Τζανάκης: Μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι μόνο 3.000 την ημέρα (Video)

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει ταχεία εξάπλωση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, λέγοντας δυσοίωνα: «Σε λίγες ημέρες θα δείτε τι θα γίνει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην εκτίμηση Σύψα για 20.000 κρούσματα ημερησίως, τόνισε ότι πρέπει να γίνονται 200.000 τεστ

την ημέρα για να πετύχουμε αυτό το νούμερο. Ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι ένα υπερβολικό νούμερο, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει. «Λέμε για 3.000 κρούσματα με τον υπάρχον σύστημα στα τεστ. Αν κάνουμε 200.000 τεστ αυτόματα τα κρούσματα θα ανέβουν στα 6.500 με 7.000. Μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα. Αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν την νόσο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη τόνισε, ότι λόγω μεγάλης διέλευσης τουριστών είναι λογικό οι πρώτες μεταλλάξεις να φθάνουν εκεί, όπως και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων είπε ότι «ο κόσμος που ανήκει σε αυτή την ομάδα είναι 2 με 2,5 εκατομμύρια. Η ανοσία από τα εμβόλια που προσεγγίζει το 65% και πάνω. Ο πληθυσμός λοιπόν που θα έχει νοσηλείες και θανάτους είναι μειωμένος κατά 1/3 σε σχέση με το χειμώνα. Το ερώτημα είναι αν αυτός ο πληθυσμός μπορεί να επηρεάσει τους πανδημικούς δείκτες και αν επιβάλει μέτρα».

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο – Τι λέει η διοίκηση

Ηλιούπολη: Σεξισμός και όπλα στο προφίλ του αστυνομικού – Οργισμένα σχόλια στα social media (photos)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα «μαζεύει» η Μιχαηλίδου για τις απολύσεις – «Λάθος διατύπωση» (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα