Κοινοβούλιο Υεμένης: Εγκρίθηκε το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο που θα κυβερνήσει τη χώρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινοβούλιο της Υεμένης, ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το νεοσύστατο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να κυβερνήσει μονομερώς τη χώρα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, το αναφερόμενο συμβούλιο άρει τη νομιμότητα και της εξουσίες της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ενδυναμώνει την επιρροή

του κινήματος των Χούθι, ενώ αποτελεί πρόκληση για την εξόριστη κυβέρνηση που έχει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ένοπλοι Χούθι και οι σύμμαχοί τους, στο κόμμα του Λαϊκού Γενικού Κογκρέσου (GPC) υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά, παρά τους σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας, υπό τη Σαουδική Αραβία.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του, τους θεωρεί ως πραξικοπηματίες, αφού κατέλαβαν την πρωτεύουσα με τη βία, το Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Χαντί χαρακτήρισε ως παράνομη τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και προειδοποίησε τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

ΥεμένηΚοινοβούλιοΑνώτατο Πολιτικό ΣυμβούλιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα