Ρίο 2016: Η τρομερή ιστορία πίσω από τον Σιγκαπουριανό που κέρδισε τον Φελπς (Photo)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Στο Ρίο ο Μάικλ Φελπς ηττήθηκε, στην τελευταία ατομική διαδρομή της καριέρας του, από έναν 22χρονο Σιγκαπουριανό, ο οποίος έκανε πραγματικότητα ένα όνειρό του.

Πριν από οκτώ χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Τζο Σκούλινγκ ήταν 14 χρόνων. Είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κολύμβηση και όταν η εθνική ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ έκανε προετοιμασία στη Σιγκαπούρη,

λίγο πριν ταξιδέψει στο Πεκίνο, ο πιτσιρικάς τότε είχε την ευκαιρία όχι μόνο να δει τον θρύλο της κολύμβησης να αγωνίζεται, αλλά επίσης να τον συναντήσει και να βγάλει μαζί του μια φωτογραφία.

#Rio2016 El joven que le quitó el #ORO a su ídolo: aquí Joseph Schooling #SIN con @MichaelPhelps. Otros tiempos... pic.twitter.com/FnIUJfHnE0

Rio 2016 (@rio2016_es) 13 August 2016

Οκτώ χρόνια μετά Φελπς και Σκούλινγκ φωτογραφήθηκαν και πάλι μαζί. Αυτήτη φορά ήταν πρώτα μέσα στην πισίνα του Ρίο και κατόπιν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και ο Σκούλινγκ ήταν στο πρώτο σκαλί με το χρυσό μετάλλιο περασμένο στο λαιμό του και ο Αμερικανός ήταν δεύτερος! O Φελπς είχε δώσει τότε συμβουλές στον 14χρονο Τζο, αλλά που να φανταζόταν ότι μερικά χρόνια μετά θα ήταν αυτός ο πιτσιρικάς που θα του στερούσε τη νίκη στο τελευταίο ατομικό αγώνισμα της μεγάλης καριέρας του.

«Βλέπω σήμερα εκείνη την φωτογραφία και δεν χαμογελάω από το άγχος. Αν δεν ήταν ο Μάικλ δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Ήταν το είδωλό μου. Ήθελα να του μοιάσω. Είναι ο λόγος για τον οποίο ήθελα να γίνω καλύτερος κολυμβητής» είπε μετά την κούρσα ο Σκούλινγκ. «Δεν νομίζω ότι μπορώ καν να συγκριθώ με αυτούς τους τρεις τύπους που κάθονται δίπλα του (σ.σ. Φελπς, Λε Κλος και Τσεχ που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο). Είμαι, όμως, η απόδειξη ότι και αθλητές από μικρές χώρες μπορούν να νικήσουν τους μεγάλους» συμπλήρωσε ο κολυμβητής από τη Σιγκαπούρη.

Ο Σκούλινγκ αποκάλυψε και τι του είπε ο κολυμβητής από τη Βαλτιμόρη μετά τον αγώνα. «Μου είπε 'καλή δουλειά'. Του είπα να συνεχίσει για άλλα τέσσερα χρόνια και να τα ξαναπούμε στο Τόκιο. Και μου απάντησε: 'Δεν υπάρχει περίπτωση΄».

Πηγή: SDNA

Ρίο 2016Ολυμπιακοί ΑγώνεςΜάικλ ΦελπςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα