ΚΚΕ: «Απροκάλυπτο» χαράτσωμα των ελεύθερων επαγγελματιών

«Σύντομο ανέκδοτο» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το κυβερνητικό πλασάρισμα του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με περιτύλιγμα «φορολογικής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ η καθιέρωση οριζόντιου τεκμαρτού εισοδήματος ύψους 10.920 ευρώ και τους φόρους να εκτοξεύονται σε 1.590 ευρώ ετησίως αποτελεί «απροκάλυπτο» χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που προμηνύει «νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα».

«Η δήθεν

“φορολογική δικαιοσύνη” της κυβέρνησης αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ως απόδειξη επικαλείται και το σχέδιο του προϋπολογισμού, «που φορτώνει στην πλάτη επαγγελματιών και μισθωτών νέα ματωμένα πλεονάσματα και αυξημένα φορολογικά έσοδα, ενώ οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πληρώνουν μόλις το 5% των φόρων και απολαμβάνουν κάθε είδους φοροαπαλλαγές».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση καταγράφει τις εξής φοροαπαλλαγές: «την εθελοντική φορολόγηση και τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, τον “αναβαλλόμενο” φόρο των τραπεζών, τις 12ετείς και άλλες φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών, τα νέα προκλητικά “δωράκια” στους καναλάρχες, αλλά και τις off shore, τις τριγωνικές συναλλαγές κ.ά., που κανείς από τους “Ράμπο” της εφορίας δεν είδε, ούτε άκουσε».

Επιχειρώντας να ενισχύσει περαιτέρω το επιχείρημα πως τα περί «φορολογικής δικαιοσύνης» είναι ανέκδοτο το ΚΚΕ προσθέτει: «Οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι αυτοί που δεν πληρώνουν ούτε τα “ελάχιστα”, αφού την ώρα που τα σπίτια του λαού πλειστηριάζονται για μερικές εκατοντάδες ευρώ, 10.000 περίπου επιχειρήσεις (το 0,2% των ΑΦΜ) χρωστούν 85 δισ. ευρώ τα οποία θεωρούνται “μη εισπράξιμα”».

Στο μεταξύ, ψηλά κρατά το ΚΚΕ το Παλαιστινιακό. Την Κυριακή το πρωί (11 π.μ.) σωματεία και φορείς προσκείμενοι στο ΚΚΕ πραγματοποιούν συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Ο Περισσός κατήγγειλε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη στάση της σε πολύ υψηλούς τόνους στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ισραηλινή επιχείρηση του Σαββάτου από αέρος, στεριάς και θάλασσας: «Το ΚΚΕ καταδικάζει με αποτροπιασμό την ισραηλινή επίθεση και καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. που στηρίζει την ισραηλινή σφαγή απορρίπτοντας ακόμη κι αυτά τα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για “κατάπαυση του πυρός”. Είναι με τη μεριά του “ληστή” και “εγκληματία”» και εμπλέκει τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ». Δεν άφησε στο απυρόβλητο όμως ούτε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις: “Παραδίνουμε στην κρίση του λαού τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τις ακροδεξιές – φασιστικές δυνάμεις, που, με τις κατάπτυστες τοποθετήσεις τους από την αρχή, με την υιοθέτηση των ανιστόρητων προσχημάτων του Ισραήλ και τις πολιτικές των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης θύτη και θύματος, έδωσαν άλλοθι στο κατοχικό κράτος».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεργασίες λίγο πριν από την έκρηξη

Στην «οθωμανική» Θεσσαλονίκη…

H Χεζμπολάχ κρίνει την επέκταση της σύγκρουσης

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Απροκάλυπτο,kke, aprokalypto