Κένυα: Γεννήθηκαν δίδυμα ελεφαντάκια – «Διπλή χαρά» από τον σπάνιο τοκετό

Ελεφαντίνα στην Κένυα γέννησε δίδυμα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ομάδα προστασίας.

Αναφερόμενη στο σπάνιο γεγονός για τα μεγαλύτερα χερσαία θηλαστικά του πλανήτη, η οργάνωση Save the Elephants ανέφερε ότι τα δίδυμα, και τα δύο θηλυκά, γεννήθηκαν στο εθνικό καταφύγιο Samburu στη βόρεια Κένυα από μια μητέρα που ονομάζεται Alto, περιγράφοντας το γεγονός ως “διπλή χαρά“.

Τα δίδυμα αποτελούν περίπου το 1% των γεννήσεων ελεφάντων.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter, από την οργάνωση Save the Elephants, έδειχνε τους μικρούς ελέφαντες να τρέφονται από τη μητέρα τους, μαζί με άλλα μέλη του κοπαδιού.

Hooray! Yet another set of twins (both female) have been born in Samburu National Reserve almost two years after Bora from the Winds gave birth to twins for the first time in decades. Meet Alto’s double joy who were first spotted by our researchers this week.

Gilbert Sabinga pic.twitter.com/A3y6n8NLjg

— Save the Elephants (@ste_kenya) November 24, 2023Κυοφορούν 22 μήνες και γεννούν κάθε τέσσερα χρόνια

Οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, καθώς κυοφορούν τα μικρά τους για σχεδόν 22 μήνες και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, τα δίδυμα των ελεφάντων δεν τα πηγαίνουν συχνά τόσο καλά. Ένα προηγούμενο ζευγάρι διδύμων που γεννήθηκε στο Samburu το 2006 δεν κατάφερε να επιβιώσει περισσότερο από λίγες ημέρες.

Ο αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η οποία αναφέρει ότι η λαθροθηρία και η καταστροφή των ενδιαιτημάτων είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στον αριθμό των ελεφάντων στην Αφρική συνολικά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας, υπάρχουν περισσότεροι από 36.000 ελέφαντες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, με τις προσπάθειες για την αναχαίτιση της λαθροθηρίας να σταματούν τη μείωση του αριθμού τους.

Ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Κένυα ανερχόταν σε 170.000 τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά έπεσε σε μόλις 16.000 μέχρι το τέλος του 1989 λόγω της ζήτησης για ελεφαντόδοντο, όπως αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο αποκολλήθηκε μετά από 37 χρόνια (Video)

Βραζιλία: Ρεκόρ ζέστης με 58,5° βαθμούς Κελσίου στο Ρίο

Κλιματική Αλλαγή: Ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα