Η αλαζονεία… τρελαίνει τον Μητσοτάκη

Τελικά, σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθυνθεί σε αμιγώς κομματικό ακροατήριο, δεν κρύβει την ανησυχία του για τον λόγο που εκφέρουν δημοσίως υπουργοί και στελέχη της ΝΔ, λόγος ο οποίος μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως αλαζονικός από τους πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Δευτέρα, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε προς όλους ότι «ο

λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος», φράση που θύμισε σε πολλούς το «να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας» που είχε πει στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία: ο Μητσοτάκης – ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στέλεχος της Ν.Δ. – εισέπραξε και μετέφρασε το μήνυμα της κάλπης του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και διέγνωσε ότι οι πολίτες, αν και δείχνουν εμπιστοσύνη στο κόμμα και τον ίδιο, εντούτοις δεν πρόκειται να ανέχονται συμπεριφορές και λόγο που δείχνει αλαζονεία και έλλειψη σοβαρότητας.

Τα προβλήματα είναι πολλά, οι «παγίδες» μεγάλες και στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει… ντράβαλα, επειδή κάποιος υπουργός ή κάποιο στέλεχος αποφάσισε να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως» στον δημόσιο λόγο του.

Διαβάστε επίσης:

Viral το δηκτικό βίντεο με τον πρώτο δικηγόρο που ακολούθησε τη …συμβουλή Τσακλόγλου και έγινε ντελιβεράς

Γιατί ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη

Ισραήλ – Χαμάς: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Keywords
Τυχαία Θέματα