Κέικ γιαουρτιού, με κομμάτια φρούτων και λιγότερη ζάχαρη για τους μικρούς μαθητές

Ένα υπέροχο αφράτο και πεντανόστιμο κέικ, που αξιοποιεί υπέροχα το περιεχόμενο της φρουτιέρας που είναι έτοιμο για απόσυρση.

Γίνεται αφράτο χάρη στο γιαούρτι που περιέχει, ζουμερό και γλυκό χωρίς πολλή ζάχαρη, χάρη στα κομματάκια φρούτων και είναι το ιδανικό σνακ για μια γλυκιά επιστροφή στη ρουτίνα των παιδιών.

Υλικά για τη Συνταγή 3 αυγά130 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική5
ml βανίλια125 γραμμάρια σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρεςΜια τσιμπιά αλάτι200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ75 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα3 κουταλάκια του γλυκού (12 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ2 ροδάκινα ή νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και μερικά σε λεπτές φέτες για τη διακόσμησηΛίγη μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμησηΕκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις πάνω – κάτω ή στους 160ο C στον αέρα και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια μακρόστενη φόρμα περίπου 20-24 εκατοστών.

2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

3. Προσθέστε το γιαούρτι, τη βανίλια και το λάδι και χτυπήστε λίγο ακόμα.

4. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, βάλτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

5. Μεταφέρετε τα στέρεα αυτά υλικά στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ή με το μίξερ, μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

6. Βάλτε στο μίγμα τα κομμένα φρούτα και ομογενοποιήστε με τη σπάτουλα ελαφρά.

7. Διακοσμήστε με λεπτές φέτες από τα φρούτα, αν επιθυμείτε και πασπαλίστε με λίγη μαύρη ζάχαρη. Διαφορετικά αφήστε το σκέτο.

8. Ψήστε το κέικ για 45-55 λεπτά, περίπου. Θα είναι έτοιμο όταν τρυπήσετε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.

9. Αφήστε το να κρυώσει, ξεφορμάρετε σε σχάρα, πασπαλίστε με αμύγδαλο φιλέ ή άχνη ζάχαρη και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Μπορεί να γίνει και με άλλα κομμάτια φρούτων όπως μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, δαμάσκηνα ακόμα και σύκα, αρκεί να κοπούν μικρά έτσι ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη και να μην βυθιστούν σε αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομική σαλάτα με αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγό

Τρίγωνα αμυγδαλοπιτάκια με ανθόνερο και μέλι

Σπανακόρυζο φούρνου με αυγά μάτια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέικ,keik