Κάρολος Γ’: Γιατί ο πρίγκηπας Χάρι είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του βασιλιά

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, καθώς αναλαμβάνει τον θρόνο και μία από αυτές είναι ο μικρός γιός του, ο πρίγκιπας Χάρι.

Στο τέλος του χρόνου ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται ότι θα εκδώσει ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά του, για το οποίο οι εκδότες λένε πως θα αποτελεί έναν απολογισμό από «τις εμπειρίες, τις περιπέτειες, τις απώλειες και τα μαθήματα ζωής» που έχει ως τώρα.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House φημολογείται

ότι πλήρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα εκδοτικά δικαιώματα του βιβλίου, που περιγράφεται ως «εγκάρδιο».

Το βιβλίο του Χάρι θα αναφέρεται στη ζωή του στο παλάτι, μέχρι την απόφαση  που έλαβε να εγκαταλείψει τη Βρετανία και να εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα περιλαμβάνει αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίον το παλάτι αντιμετώπισε την Δούκισσα του Σάσεξ, που ήταν και η αιτία για την απόφαση του ζευγαριού να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Ένα κεφάλαιο που αναμένεται με αγωνία είναι και οι αναφορές στο θάνατο της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν ο πρίγκιπας ήταν 12 χρόνων και η σχέση του πατέρα του, Καρόλου, με την Καμίλα.

Ο Κάρολος στο πρώτο διάγγελμά του προς το βρετανικό έθνος αναφέρθηκε στον Χάρι και τη Μέγκαν, εκφράζοντας την αγάπη του στο ζευγάρι και δίνοντάς τους ευχές για την προσπάθεια που κάνουν να αρχίσουν μια νέα ζωή μακριά από τη Βρετανία.

Ωστόσο, ο βασιλιάς μπορεί να μπει στον πειρασμό να δει το βιβλίο του Χάρι πριν τυπωθεί, ώστε να κρίνει αν υπάρχει ζήτημα με τα όσα γράφει ο γιος του. Ενδέχεται μάλιστα να βάλει δικηγόρους για να εξασφαλίσει ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν ευαίσθητες πληροφορίες που θεωρούνται οικογενειακά μυστικά, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Χάρι όμως έχει ανοίξει μέτωπο και με το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς απαιτεί να έχει προσωπικό ασφαλείας, όταν επισκέπτεται τη Βρετανία, όπως και όλοι οι υπόλοιποι γαλαζοαίματοι.

Μάλιστα ο Χάρι προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι το επίπεδο προστασίας που έχει τον κάνει να αισθάνεται ανασφαλής, παρόλο που προσφέρθηκε να πληρώσει ο ίδιος το κόστος του προσωπικού ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Κάρολος Γ’: Γιατί παραπονιόταν ότι το σχολείο είναι «η απόλυτη κόλαση» (Videos)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άλλαξε ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας μετά από 70 χρόνια – «God save the king» ακούστηκε στην επιμνημόσυνη δέηση

Der Spiegel: Η Μόσχα προσπαθεί να στρατολογήσει Γερμανούς που επισκέπτονται τη Ρωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος Γ’, Χάρι,karolos g’, chari